capata6Tânăra echipă zărăndană a debutat cu un insucces în noua stagiune de Liga a III-a. Trupa timișană era de bătut, iar după aspectul primei părți se părea că Ineul va tranșa disputa. Însă o eroare în defensivă a stins lumina, în sensul că gazdele nu au mai găsit forța psihică să revină pe tabelă.
În ultimul moment, antrenorul Cristi Sculici a trebuit să se dispenseze și de căpitanul Francescu, care a îngroșat lista indisponibililor unde se mai aflau Bak, Ciobanu și Răduț. Fără „barometrul” de la centrul terenului, zărăndanii au controlat în general steril partida, de vină fiind și apărarea supraglomerată a „vulturilor”. Prima oportunitate s-a născut după un sfert de oră de joc, când Capătă a reluat cu capul pe lângă poartă centrarea lui Boldiszar. Același lucru         l-a făcut și Tudoroiu câteva minute mai târziu, iar Stănaia nu a cadrat poarta cu un șut de la distanță. Repriza s-a încheiat cu un nou șut de la distanță al lui Alex Capătă, mingea ocolind de puțin colțul lung al porții lui Iordache.
Deși a dat impresia că va controla și actul secund, Ineul a cedat la o fază banală. O centrare în careu a fost tratată ușor de Bilia, balonul a ajuns la Magdaș care a finalizat pe lângă portar din poziție ideală. La 0-1, zărăndanii nu au mai avut nimic de pierdut și s-au aruncat în atac cu toate liniile. De pe bancă au apărut și ofensivii Mașniță și Cotoc, însă asta nu a însemnat și o limpezire a fazelor de atac. Amfitrionii au apelat tot la șuturi de la distanță, însă Stănaia și Capătă nu și-au reglat tirul nici de această dată. Doar „tirul” lui Boldiszar a fost pe poartă, însă Iordache a respins balonul. În ultimul sfert de oră, am asistat la o ploaie de centrări în careul lugojenilor, însă a lipsit inspirația la finalizare. În ultimul minut de joc, elevii lui Petroescu au irosit un contraatac în superioritate numerică, așa că meciul s-a încheiat cu scorul de 0-1.
Formații:
CS Ineu: Gorun – Zdrențan, Tudoroiu, Bilia, Talpaș – Hrezdac, Purece – Kocsis, Stănaia, Boldiszar – Capătă.
Au mai jucat: Mașniță, Șulumberchean, Cotoc
Lugoj: Iordache – Mînecan, Niculescu, Loga, Semenea – Vânatu, Ardelean, Recupanu, Vlădia – Magdaș, Stoichescu.

Recomandările redacției