raduPentru sebișeni stagiunea 2014-2015 a început cu o deplasare de 340 de kilometri în Oltenia, mai precis în comuna Braloștița, acolo unde Clubul Sportiv Orășenesc Filiași își dispută partidele de pe teren propriu în această toamnă. Conform așteptărilor, suprafața de joc nu a fost una prea bună, iar asta a incomodat destul de mult teamul lui Adrian Abrudean. Deși a dominat destul de clar jocul, acesta a modificat tabela de abia după pauză, în final impunându-se cu scorul de 2-1.
Accidentarea de ultim moment al lui Marius Roman l-a obligat pe tehnicianul Naționalului să-l trimită pe Susan în avanposturi, lângă Sulea. Superiori din punct de vedere tehnic și ca experiență competițională, vizi­tatorii au preluat încă din start frâiele partidei, dar fără a-și crea ocazii mari de gol. Doar Bozian și-a încercat șutul din careu și din afara lui, dar de fiecare dată a greșit ținta. Sebișenii au cerut și o lovitură de la 11 metri la o intervenție asupra lui Țârlea, dar „centralul” Avram a lăsat jocul să continue.
Cu trei schimbări inspirate efectuate la pauză, Abrudean a schimbat fața echipei sale, care a devenit mai incisivă în atac. Înainte de asta, Mardare a respins de pe linia porții la capătul unei faze prelungite în careul echipei sale. Și, în minutul 52, sebișenii au deschis scorul. De data aceasta, Bozian a găsit plasa porții adverse cu un șut lobat de la 17 metri. După alte 8 minute, tabela s-a modificat din nou. Sulea și Bozian au tras în blocaj, mingea a ajuns cu ceva noroc la Ionuț Radu și atacantul a înscris din numai 7 metri. Și la 0-2 Naționalul a rămas în atac și se părea că va avea un final liniștit de meci. Însă, în minutul 72, Tothăzan și-a lovit din foarfecă adversarul direct și a fost trimis mai repede la vestiare. Rămași în zece, „alb-albaștrii” (care la acest meci au apelat la echipamentul de deplasare în culorile „roș-galbene”) au suferit puțin pe final și au și primit un gol discutabil. În minutul 86, Ștoiu a trimis spre poartă, Miron a reținut balonul undeva pe linie, dar asistentul Bălan a alergat spre mjlocul terenului. Ultimele asaltauri ale oltenilor au fost haotice, astfel că sebișenii și-au trecut în cont primele trei puncte ale stagiunii.
Sebișul a evoluat în formula: B. Miron – Moise (46 Tătar), Bier, Mardare, Neacșu – Țârlea, Apostol, Lazea (46 Tothăzan), Bozian – Susan (46 I. Radu), Sulea.

Recomandările redacției