piturca1Selecționerul Victor Pițurcă a definitivat lotul cu care va pregăti primul meci din preliminariile EURO 2016, cu Grecia, din 7 septembrie.
„Tricolorii” care se vor prezenta luni, 1 septembrie, ora 13:00, la reunirea de la Mogoșoaia sunt:
Portari: Costel Pantilimon (Sunderland), Ciprian Tătărușanu (Fiorentina),  Silviu Lung jr. (Astra Giurgiu)
Fundași: Srgian Luchin (Steaua București), Gabriel Tamaș (Watford), Vlad Chiricheș (Tottenham), Dorin Goian (Asteras), Cosmin Moți (Ludogorets), Dragoș Grigore (Toulouse), Răzvan Raț (PAOK), Constantin Grecu (Dinamo București)
Mijlocași: Mihai Pintilii (Al Hilal), Gabriel Torje (Konyaspor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Andrei Prepeliță (Steaua București), Ovidiu Hoban (Petrolul Ploiești), Gabriel Enache (Astra Giurgiu), Constantin Budescu (Astra Giurgiu), Vlad Achim (Ceahlăul Piatra Neamț)
Atacanți: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Ciprian Marica (Konyaspor), Alexandru Chipciu (Steaua București), Claudiu Keșeru (Steaua București).
Din lot absentează Adrian Mutu, atacantul lui Petrolul Ploiești și asta pentru că nu l-a mai văzut pe teren recent.  „Eu am dat un răspuns. Iar după tot ce s-a întâmplat în ultimul timp nici nu mai are rost să mă întrebaţi. Eu nu l-am mai văzut pe Adrian Mutu prin teren. Am văzut că nu a făcut parte din lot”, a spus sec tehnicianul.
Selecţionerul Victor Piţurcă afirma la 15 aprilie că atacantul Adrian Mutu este terminat ca jucător pentru echipa naţională, precizând că acesta poate să înscrie o sută de goluri pentru echipa sa de club, Petrolul Ploieşti, că tot nu va mai fi convocat.
„Începem o nouă campanie cu o partidă în care întâlnim Grecia, echipa considerată cea mai va­loroasă din grupă. Este extrem de important să plecăm din acest meci cu punct sau puncte. Îmi doresc victoria în Grecia. O victorie în Grecia ar fi cât o calificare. Şansele noastre s-ar mări consi­derabil dacă am reuşi victoria. Eu am speranţa că echipa va reuşi un joc bun acolo şi vom pleca neînvinşi. Pentru să suntem în faţa unui meci extrem, extrem de important”, a spus Pițurcă în cadrul unei conferințe de presă.
România debutează în preliminariile EURO 2016 duminică, 7 septembrie, când, de la ora 21:45, o întâlnește pe Grecia la Atena, pe stadionul Karaiskakis.

Recomandările redacției