viitorul2004Fostul președinte al UTA-ei a oficializat crearea unui nou club de fotbal în Arad, dedicat exclusiv creșterii copiilor și juniorilor. Giovanni Catanzariti a optat până la urmă pentru numele Viitorul Arad, noua grupare urcând pe prima treaptă a podiumului la grupa de vârstă 2004 la turneul Cotta, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute în orașul nostru.
A fost o finală palpitantă în compania Metalului Reșița, câștigată de arădeni la penalty-uri, după ce scorul la finalul timpului regulamentar fost egal: 1-1.  Raul Borhan a deschis tabela, după care arbitrul Nicoraș l-a eliminat de pe teren pe „decarul” Viitorului. În inferioritate numerică, „alb-roșii” au fost egalați, însă la loteria penalty-urilor au fost mai inspirați. Tomuț, Catanzariti jr și Cohuț au marcat de la punctual cu var, în timp ce portarul Manea a parat șutul ce a adus bucuria în tabăra arădeană.
„Fiind primul trofeu din istoria clubului, ce a venit și după o partidă dramatică pentru copii, am trăit momente unice. Ne-am dorit mult această victorie, ce a venit în cele din urmă. Marele merit este al băieților și al antrenorilor care au format această grupă, Florin Voinea și Romeo Vurdea. Eu am preluat echipa de două săptămâni și am reușit să umblu cu adevărat doar la factorul motivațional, la partea psihologică. Dar, voi avea timp să lucrez și aspectele fotba­listice, în așa fel încât să fim pregătiți pentru meciurile de campionat. Câștigând acest prim trofeu, avem – oarecum – datoria să rămânem în frunte”, ne-a declarat Dinu Maghici, noul tehnician al Viitorului ‘2004, care îi are în componență pe: Eduard Manea, Paul Tomuţ, Răzvan Bodea, Robert Buzgău, Armin Borteş, Raul Borhan, Vlad Hrincescu, Alessandro Catanzariti, Mihai Danciu, Roberto Nagy, Denis Barbu, Iulian Lungu, Mario Cătălin Roman și Alexandru Cohuţ.
Pe lângă Maghici, în cadrul grupării arădene mai activează alți cinci tehnicieni: Romeo Vurdea, Mircea Aslău, Norbert Jozsa, Flavius Pavel și Raul Dehelean. „Obiectivul nostru este să creăm un mediu în care copiii să-și dezvolte pasiunea pentru fotbal și un corp armonios, venind cu plăcere la antrenamente”, este concluzia lui Dinu Maghici.

Recomandările redacției