În comă, la volan

 

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, zilele trecute, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că MarcelHălmăgean, la data de 29.05.2014, după ce a consumat băuturi alcoolice – având în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 2,25 g/l alcool pur în sânge – a condus un moped marca Atala pe drumurile publice din Seleuş.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Ineu spre soluţionare.

 

 

Transport ilicit de material lemnos

 

Poliţiştii de la Poliţia oraşului Nădlac au depistat şi oprit în trafic un transport ilicit cu 32 metri steri de material lemnos.

În urma unei acţiuni organizate ieri, poliţiştii l-au depistat în trafic, pe raza localităţii Nădlac, pe Alexandru A., în timp ce transporta cu un TIR, cantitatea de 32 metri steri lemn de foc.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că avizul de însoţire prezentat avea valabilitatea expirată din data de 30 august 2014. Urmare a celor constatate, conform Legii nr. 171/2010, bărbatul a fost sancţionat contravenţional, cu suma de 1.000 de lei, iar întreaga cantitate de 32 metri steri material lemnos, în valoare de aproximativ 8.000 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării.

 

Poliţiştii rutieri în acţiune

Oamenii legii au efectuat mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 253 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 53.500 de lei.

Dintre acestea, 74 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 179 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, efectuarea de depăşiri neregulamentare, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute trei permise de conducere şi patru certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției