IMG_2362 IMG_2356 Un important obiectiv a fost inaugurat recent în satul Cuied, aparținător de comuna Buteni. Este vorba de inaugurarea aducțiunii de apă potabilă din satul Cuied „lucrare începută de aproximativ șase ani, durata mare datorându-se neputinței financiare“ – cum a spus primarul comunei Buteni, Petronel Mărcuț.
Edilul din Buteni a mai precizat: „în această zi, în comună, mai ales pentru cuiedani este o mare sărbătoare: locuitorii acestui sat au așteptat de 45 de ani să aibă apă; se știe despre localnicii acestui sat că duc lipsă de apă potabilă. Și a venit și acestă zi mare pentru ei: să aibă apă la robinet! Deja unii cetățeni din sat IMG_2367au cereri depuse pentru branșare. Nu poți vorbi de moder­nizare atunci când nu ai apă, asfalt și canalizare într-o comu­nitate. Dar noi în timpul cel mai scurt vom inaugura câteva noi obiective. Au fost cârcotași, care stau pe margine și care au spus că «vor avea apă cuiedanii la Paș­tele Cailor»! Uitați că ziua de 27 august pot s-o declare Paștele Cailor!“ – a spus primarul.
La eveniment a fost prezent și președintele Consiliului Județean, Nicolae Ioțcu, senatorul Ioan Cristina, primarul comunei Târnova – Florin Farcașiu, consilieri locali. Președin­tele Consiliului Județean Arad l-a felicitat pe primarul din Buteni pentru realizările sale, spunând „parcă-l văd pe primarul dumeavostră cum întotdeauna îmi cerea bani pentru satul și investiția din Cuied. Mă bucur că sunteți alături de dumnealui și ați participat în număr mare la acest eveniment“.
Senatorul Ioan Cristina a spus „știam că domnul Petronel Mărcuț va reuși cu apa – și cu tot ce și-a propus, pentru că e un primar ambițios. Prin urmare nu pot decât să-l felicit pentru tot ce a făcut și pentru ce are în plan să facă pentru această comunitate cu oameni harnici“.
A urmat momentul tăierii panglicii inaugurale.

Recomandările redacției