motorul1Suporterii alb-roșii își văd echipa acasă pe 13 septembrie, atunci când la Arad sosește „satelitul” Pandurilor Târgu Jiu. Meciul contează pentru etapa a III-a din C4, iar Alexandru Meszar, inițiatorul proiectului pentru noua UTA, a anunțat că pe arena „Motorul” continuă lucrările ce ar trebui să facă echipa să se simtă acasă, până noul stadion e ridicat.
„Pe Motorul încă se lucrează în continuare. Cu pași mărunți, dar va fi o schimbare mare deja la prima etapă. Facem totul să fie un stadion cu adevărat alb-roșu pentru cei doi ani cât echipa va juca în Aradul Nou”, a punctat Meszar.
În altă ordine de idei, UTA și-a structurat piramidal întreaga construcție. Vârful îl reprezintă echipa din Liga a III-a, pregătită de Roland Nagy, Radu Anca și Sebastian Huțan. Imediat mai jos se află „laboratorul”, cum au denumit utiștii echipele de aici: „satelitul”, juniorii republicani A și juniorii republicani B. Staff-ul tehnic de aici îi reunește pe Francisc Tisza, Dan Stupar, Cristian Păcurar și Arpad Cserneczky. Baza o reprezintă nivelul al treilea, unde funcționează echipele de juniori C, D și D1. Primii sunt antrenați de Ioan Herman, iar D și D1 sunt ale lui Sandu Gaica. La prima echipă team-manager e Codru Grădinariu, iar Florian Voinea îndeplinește același rol de la nivelul echipei secunde până la cele de juniori mici.
„Avem 24 de jucători la prima echipă, 88 la sută sunt arădeni, iar media de vârstă e cifrată la 22,7 ani. Numeric și valoric stăm bine, oricând putem forma o echipă competitivă, chiar și cei din echipa a doua fac față la prima formație. E și meritul întregului staff tehnic și al teammanagerului, le mulțumesc pe această cale”, a remarcat Meszar.

Recomandările redacției