bacExamenul de bacalaureat de anul acesta s-a încheiat definitiv odată cu publicarea rezultatelor la reevalua­rea lucrărilor din sesiunea de toamnă ale căror note au fost contestate de candidaţi. Conform unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, numărul de lucrări ale căror rezultate au fost contestate în sesiunea de toamnă a fost de 272. Reevaluarea lucrărilor s-a făcut în Centrul Regio­nal de Contestaţii din judeţul Timiş.
Din cele 272 de contestaţii, şapte au fost admise (doar 2,57%), ceea ce înseamnă că notele au fost modificate în urcare iar contestatarii au fost declaraţi admişi, deci sunt bacalaureaţi. Celelalte 265 de contestaţii au fost respinse (97,43%), candidaţii contestatari rămânând aşa cum au fost şi după prima sesiune, cea din vară, adică fără titlul de bacalaureat.
În sesiunea de toamnă a exame­nului de bacalaureat, 180 au fost declaraţi admişi după evaluarea ini­ţială a lucrărilor, 915 fiind declaraţi respinşi; cei şapte admişi după rezolvarea contestaţiilor urcă nu­mărul admişilor la 187 şi coboară numărul respinşilor la 908.
Înaintea rezolvării contestaţiilor  la sesiunea de toamnă a exame­nului de bacalaureat, procentul de promovare pe judeţ a fost de 16,41%; cei şapte admişi ca bacalaureaţi după rezolvarea contestaţiilor modifică şi acest raport, procentul de promovare final fiind de 17,05%.

Recomandările redacției