Afis A2 vanatori mistretiCentrul Cultural Judeţean Arad, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi şi Primăria Bata, organizează în luna septembrie cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Vânătorilor, festival la care vor participa, ca de obicei, asociaţiile de vânătoare din judeţul Arad, reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Arad, invitaţi din alte judeţe şi de peste hotare. Evenimentul se va desfăşura duminică 21 septembrie 2014, între orele 11.00 şi 21.00, gazdă fiind nimeni altul decât primarul comunei Bata, Ioan Micurescu, el însuşi un împătimit vânător şi povestitor. Pentru ca totul să meargă bine, primarul a hotărât să pună la dispoziţia celor care vor veni la Bata pensiunea „Bade Ioane”, de la intrarea în Bata dinspre Arad.

Un festival atractiv
Probe de măiestrie vânătorească, de preparare a mâncărurilor specifice şi de dresură canină; o sesiune de evaluare a trofeelor; prezentarea grupelor de vânători din judeţul nostru; Balul vânătorilor, „pigmentat” cu întreceri în imitarea boncănitului cerbilor şi cu proverbialele poveşti vânătoreşti- iată doar câteva dintre atracţiile celei de-a VII-a ediţii a Festivalului Vânătorilor de la Bata. Mai mult, de la ora 17.00 veţi putea asista la un spectacol folcloric, pentru final fiind programat un foc de artificii în toată regula.

„ Ajuns la cea de-a VII-a ediție, festivalul aduce în prim-plan vânătoarea, îndeletnicire umană care, alături de pescuit, a fost printre primele activități care au provocat şi stimulat spiritul de competiţie. Iată, așadar, doar unul dintre motivele pentru care aceste două tipuri de activitate, astăzi mai degrabă recreative și/sau sportive, devin, alături de gustoasele clătite sau cătlane, subiect al unor evenimente cultural-recreative organizate cu succes în fiecare an în județul nostru. Acest festival propune publicului larg o demonstrație cu scopul cunoașterii tradiţiilor şi obiceiurilor legate de vânătoare. Oaspeţii evenimentului vor avea surpriza să descopere că vânătoarea înseamnă înainte de toate o adevărată cultură cu ritualuri, tradiţii şi obiceiuri care au însoţit actul vânătorii de-a lungul timpurilor. Iar dacă până acuma toate acestea se desfăşurau într-un spaţiu de tagmă destul de ermetic, acest festival reprezintă o posibilitate de cunoaştere şi înţelegere corectă a fenomenului”, subliniază reprezentanţii CCJA, într-un comunicat de presă remis ziarului nostru.

Recomandările redacției