pincpromTimp de 65 de minute, primele din meciul din turul V al Cupei României – Timișoreana împotriva celor de la ACS Poli Timișoara, pâncotanii păreau să confirme startul modest de sezon. Apoi, teamul lui Dan Cuedan și-a revenit miraculos, a jucat până la ultima picătură de transpirație și a marcat nu mai puțin de trei goluri, două dintre ele chiar în inferioritate numerică.
Ambele echipe și-au odihnit mai mulți titulari, Poli apelând doar la trei dintre fotbaliștii care au început ultimul meci de campionat: Cânu, Bălace și Stavric. Chiar și așa, echipa de pe Bega a fost cea care a dictat ritmul în debutul partidei, iar Carvalho și Dragomir l-au încălzit pe Irimia cu șuturi de la semi-distanță. Gazdele au replicat numai prin Dan Cuedan, dar și Smaranda a fost atent sau tânărul mijlocaș nu avea să credeze șutul.  Între minutele 19 și 22, oaspeții au avut trei ocazii importante, prin Carvalho, Cânu și Stavric, dar Cristi Irimia a fost de netrecut. Au fost oportunitățile ce au anunțat deschiderea tabelei. În minutul 39, Morariju l-a deschis pe Szekely, acesta a pătruns în careu pe stânga și a  tras la colțul scurt de la 8 metri: 0-1, scor la care s-a intrat la vestiare.
Deși gazdele au început ceva mai decise partea secundă și Dubeștean a tras peste poartă din 8 metri, la următoarea fază s-a făcut 0-2. Carvalho a centrat din corner, iar Szekely a marcat cu capul sub transversală din 7 metri, ușor lateral dreapta. Era minutul 51 și Pâncota nu mai avea ce pierde. Dan Cuedan a efectuat și câteva înlocuiri, însă tot Poli putea da lovitura decisivă, prin Bocșan și Szekely. Suciu a dat semnalul trezirii cu un șut frumos de la distanță pe care Smaranda l-a respins cu dificultate de sub transversală. Dar, în minutul 68, fostul portar al UTA-ei nu a mai putut face nimic la șutul de la 11 metri al lui Dubeștean. Penalty-ul a fost obținut de Mihai la un duel cu Scutaru. Patru minute mai târziu, Suciu a fost eliminat pe teren, dar asta nu i-a împiedicat pe „șoimi” să zboare spre calificarea în turul VI. Îna­inte de golurile izbăvirii, însă, Dragomir și mai ales Popovici (șut respins de Lengyel din fața porții goale) au avut ocazia să scrie istoria meciului. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, pâncotanii au revenit cu încredere în ofensivă și, în minutul 77, Alin Mihai a înscris din 15 metri după „diagonala” lui Polgar. Forcingul gazdelor nu s-a oprit aici și după alte două minute aveau să ia conducerea pe tabelă. Cornerul lui Dubeștean a ajuns cu ceva noroc la Lung, care a înscris cu capul din numai 2 metri: 3-2! În ultimele zece minute, Poli a pus sub presiune poarta adversă, însă Irimia a închis pur și simplu poarta în fața lui Lazăr și Dragomir, în timp ce Keita a nimerit transversala.
Pâncota: Irimia – Vițu (65 Monac), Lengyel, Lung, Siminic – Polgar, Suciu, F. Cuedan (56 Pantea), Dubeștean – Staicu (53 Băd), Mihai.
ACS Poli: Smaranda – Bălace, Bocșan, Cânu (55 Scutaru), Morariju – Trandu, Keita, Dragomir, Carvalho (81 Lazăr) – Stravic (70 Popovici), Szekely.
Arbitri: Dan Dreve – Claudiu Lucaciu și Ionuț Cîmpeanu (toți din Cluj)
Cartonașe galbene: Suciu 64 și 72, Irimia 90, Lengyel 90+4
Cartonașe roșii: Suciu – min. 72, Dan Cuedan – min. 85

Recomandările redacției