afis Arad (1)Uniunea Sârbilor din România şi Primăria Municipiului Arad, în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României,  AP Vojvodina- Secretariatul pentru Cultură şi Organizaţia Arad şi Arad-Gai, organizează în septembrie cea de-a XV-a ediţie a Zilelor Culturii Sârbe la Arad.

Deschiderea seriei de manifestări cultural-artistice se va face vineri, 12 septembrie, la ora 15,  în sala „Regele Ferdinand” a Palatului Administrativ, ocazie cu care va fi vernisată expoziţia de fotografie „Cetatea Aradului în Primul Război Mondial”.

Începând cu ora 15.30, se va desfăşura, tot la Primărie, prima parte a unui simpozion internaţional  cu tema „Cetatea Aradului- lagăr de concentrare pentru sârbii deportaţi în Primul Război Mondial”.

Prima zi se va încheia cu un spectacol artistic susţinut de Ansamblul „Kolo” din Arad, Ansamblul  „Brile” din Beocin, Serbia, şi Ansamblul „Suferinii” din Batania, Ungaria. Spectacolul va începe la ora 20.00, locul rezervat pentru eveniment fiind Restaurantul Laser din Casa Sindicatelor.

Sâmbătă, 13 septembrie, de la ora 10.00, la sediul organizaţiei USR Arad-Gai  se va desfăşura cea de-a doua parte a simpozionului internaţional care va fi luat start în ziua precedentă, iar de la ora 12.00 se vor depune coroane de flori pe mormintele martirilor sârbi din Primul Război Mondial din Cimitirul Pomenirea şi la Monumentul Martirilor din Cetatea Aradului.

Totul se va încheia duminică, 14 septembrie, cu oficierea Sfintei Liturghii la Biserica „Sf. Apostoli Petru şi Pavel”, urmând ca manifestări similare să aibă loc în Cemei, Timişoara şi alte localităţi din judeţul Timiş.

Recomandările redacției