polgarpincDeși au avut un moral excelent după superbul succes din Cupă în fața lui Poli, pâncotanii nu au găsit resursele fizice să spargă gheața și în campionatul ligii secunde. Totul era în grafic după reușita lui Polgar din prima parte, dar golul norocos al lui Cigan a „înghețat” tabela la 1-1.
Dan Cuedan a optat pentru mulți fotbaliști proaspeți contra orădenilor, lăsându-i pe bancă pe titularii de drept Dubeștean, Mihai și Staicu, în timp ce Suciu era suspendat.  Dincolo, Pelici se putea baza din nou pe căpitanul Lazăr, dar l-a pierdut pe Dobrescu.
Cele două echipe s-au încălzit greu, optând pentru un joc de tatonare în primul sfert de oră. De abia în minutul 16, Polgar l-a deranjat pe Fildan cu un șut din lovitură liberă pe care goalkeeperul a respins-o de sub transversală. Patru minute după, tot blondul mijlocaș a trimis o centrare perfectă în careu, iar Sălăjan a reluat cu capul puțin pe lângă stâlpul din stânga lui Fildan. A urmat o perioadă de dominare sterilă a gazdelor, dar asta numai până în minutul 36. Atunci, Huțanu a pătruns pe stânga,          i-a pasat lui Polgar în careu, acesta a preluat cu dreptul și a tras cu stângul pe lângă Fildan din 10 metri: 1-0! Orădenii nu au avut reacție și Cuedan a mai avut o oportunitate din lovitură liberă, dar șutul său s-a dus peste poartă.
De la cabine a ieșit o altă formație bihoreană și tabela s-a modificat încă din minutul 47. Sorian a centrat din corner și Cigan a înscris cu călcâiul din 4 metri în dreapta lui Pașcalău. O reușită norocoasă care a turnat puțin plumb în picioarele gazdelor. Chiar și așa, acestea au căutat golul primului succes și îl puteau obține dacă Sălăjan  nu ar fi reluat cu capul exact pe direcția lui Fildan, iar Huțan nu ar fi trimis în bara laterală, tot cu capul, o centrare plouată venită de pe dreapta în minutele de prelungire. În rest, jocul a fost pe contre, între cele două careuri, orădenii având și ei câteva atacuri rapide ce se puteau solda cu gol dacă defensiva „șoimilor” nu era atentă. S-a încheiat 1-1 și trupa din Podgorie se mobilizează deja pentru vizita pe terenul „lanternei roșii”.
Formații:
Pâncota: Pașcalău – Pantea, Lengyel, Crușoveanu, Siminic – Maghici (69 Monac), Polgar, F. Cuedan (84 Simion), Huțanu – Sălăjan (60 Sălăjan), Băd. Antrenor: Dan Cuedan
FC Bihor: Fildan – Letban, Pascariu, Fl Lazăr, Achim – Sorian, Haș, Străuț, Zs. Lukacs (73 Vlad) – Speroni (69 R. Lukacs), Cigan (83 Mihuț). Antrenor: Alexandru Pelici
Arbitri: Viorel Flueran (Craiova) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Marius Bălan (Cluj).
Rezervă: Dorin Voina (Reșița)
Cartonașe galbene: Fl. Cuedan – min. 26, Al. Mihai – min. 69 / Sorian – min. 28, R. Lukacs – min. 74
Observatori FRF: Dan Monea (Aiud), Costin Dan (Zalău)

Recomandările redacției