recoltare singeroasaRecent s-a lansat și la Arad volumul intitulat „Recoltarea sân­geroasă – Uciderea practicanţilor Falun Gong pentru organele lor“, carte scrisă de doi canadieni cu o deosebită carieră profesională în spate: David Matas și David Kilgour și tradusă în limba română de Gina Sturdza, cu o prefață realizată de prof. dr. Vasile Astărăstoae – președintele Colegiului Medicilor din România.
Lansarea arădeană s-a făcut joia trecută în aula Universităţi de Vest „Vasile Goldiş”, despre carte vorbind atât lect. univ. Lia Faur cât și prof. univ. dr. Liana Moș, decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș“.
Prezentarea cărții și a circumstanțelor în care aceasta a văzut lumina tiparului au fost făcute de traducătoarea Gina Sturdza care a subliniat caracterul de carte-document prin aceea că „demască – cu dovezi obținute printr-o amplă documentare internațională – o macabră practică: prelevarea de organe din corpurile a foarte numeroși practicanți Falun Gong, fără voia lor, oameni încarcerați în unele închisori chineze, spre a fi transplantate unor bolnavi, pentru anumite sume de bani. Pe scurt: este vorba de uciderea practicanților Falun Gong pentru organele lor“ și a catalogat situația ca fiind „poate cel mai mare genocid al epocii contemporane“.
Soțul ei, Adrian Sturdza – redactor la ziarul Epoch Times România, ziar ce s-a ocupat serios de aceste aspecte – a descris mai apoi, foarte pe scurt, primele demersuri – ce au fost jurnalistice – care au dus la ideea scrierii acestei cărți și mai apoi și a celui de-al doilea volum (intitulat „Organele Statului“).
În cadrul lansării a fost prezentat și un film documentar în care membri ai acestei mișcări – nevoiți apoi să părăsească țara – au prezentat o parte a experiențelor personale legate de durele persecuții îndurate datorită recunoașterii apartenenței la această mișcare.
 (F.B.)

Recomandările redacției