botis„Căpitan la Motorul era Dorel Toderaș, în echipă erau Țapoș, Drida, Neaga, Hidiș sau Porumboiu. Eu, fratele meu, Mateiaș și Zaha fuseserăm împrumutați pentru campionatul 1996-1997”. Era anul debutului la seniori pentru Sorin Botiș.
Puștiul cu părul lung și negru s-a întors sâmbătă pentru un nou meci de „divizia C” pe arena din Aradul Nou. Pletele au primit acum cromatică argintie, dar determinarea e aceeași, chiar dacă între timp s-au întâmplat atâtea. „Altă perioadă, alt jucător. Atunci eram cum sunt azi colegii mei lângă mine”, zâmbește căpitanul UTA-ei.
„N-a fost ușor cu Pandurii, echipă tânără care știe să pună mingea jos. Vor avea un cuvânt greu. Putea fi la discreția noastră meciul, dacă ne concretizam ocaziile. Am legat două victorii, era esențial să fie așa, ca să rămânem în cărți. Acum avem o săptămână să ne pregătim pentru un meci decisiv, cel de la Sebiș, întâlnim o echipă care a ratat promovarea anul trecut pe final. Meciurile cu miză îi ajută pe tineri să crească, în ele trebuie să te autodepășești”, spune fotbalistul care anul trecut se întorcea acasă după un deceniu în Ungaria.
Botiș face, în debut de campionat 2014-2015, cuplu în defensivă cu Richard Filaret. Sunt 13 ani diferență între ei, dar par să se înțeleagă tot mai bine. „În ungurește mă înțeleg cu el!”, râde Botiș. „Are calități reale, dacă fură ceva din experiența mea poate să ajungă un fotbalist important pentru Arad și nu numai. Are lucruri bune, pe altele trebuie să le învețe. Am format un cuplu stabil până acum”, remarcă „Sore”.

Recomandările redacției