pincotaPodgoria arădeană simte din nou savoarea Cupei României. După ce acum două sezoane Chiajna a pus capăt visului frumos, pâncotanii simt că vor și pot mai mult de această dată. Acum evoluează în Liga a II-a, lotul e mai bun și experimentat, iar adversarul nu traversează cea mai bună perioadă (locul 13 în Liga 1 cu 7 puncte din 24 posibile). E adevărat, nici „șoimii” nu s-au întâlnit încă cu victoria în campionat, dar meciul de poveste cu ACS Poli, din turul precedent al Cupei, i-a încărcat cu dorință nebună de a merge cât mai sus în competiția denumită sugestiv KO.
„Pentru inimile pâncotanilor și istorie”
Înfrângerea de la Satu Mare a trecut ca o ploaie de vară pentru pâncotani, care s-au conectat la meciul toamnei. Pe cocheta arenă din Podgorie sosește prim-divizionara din orașul lui Brâncuși, miza fiind un loc între ultimele 16 echipe din  Cupa României Timișoreana. Strigătul de luptă îl dă chiar președintele „alb-negrilor”, care își pune mari speranțe într-o altă ispravă fotbalistică demnă de
Pâncota.  „Întâlnim o echipă cu un buget de 10-15 ori mai mare decât al nostru, de un cu totul alt nivel, care anul trecut a evoluat în cupele europene, dar împotriva căreia vrem și putem să facem un meci mare. Ne propunem să intrăm în inimile pâncotanilor cu un rezultat bun, istoric. Suntem conștienți că va fi un meci greu, solicitant, însă am mare încredere în băieți. Ținem foarte mult la calificarea în optimile de finală, sper ca și spectatorii ce vor veni marți la Pâncota să ne ajute în acest sens. Am realizat deja ceva frumos eli­minând UTA și Poli, dar ne dorim și mai mult, un loc în optimi”, spune Pavel Piroș, care deplânge absențele lui Bulzan, Burian și Rusu, dar crede în flerul antrenorului său: „Din câte am înțeles de la profesorul Cuedan, împotriva Pandurilor vom alinia tot ce avem mai bun la ora jocului, pentru ca apoi, cu o refacere bună, să putem fi la maxim și contra celor de la FC Olt”.
Formule de joc pentru două meciuri importante
La Satu Mare, Dan Cuedan și-a ispășit și ultima etapă de suspendare și va reveni pe bancă în meciul cu gorjenii. Amestecând puțin „cărțile” la Satu Mare,  antrenorul a lăsat să se înțeleagă că pune mare preț pe Cupă, dar și pe următorul meci de campionat. „Urmează o săptămână cu două jocuri oficiale, între care unul ar putea dura 120 de minute, așa că trebuie să optăm mereu pentru jucătorii care stau mai bine din punct de vedere fizic.  Sper să găsim formula bună pentru ambele partide de pe teren propriu, la fel de importante pentru noi. Cu siguranță, marți vor reveni în echipă câțiva fotbaliști care nu
au avoluat la Satu Mare sau au făcut-o prea puțin. Încercăm să le oferim suporterilor noștri clipe de bucurie de genul trăite după meciul cu Poli”, a punctat și tehnicianul „șoimilor”.
Rusu își vede din tribună foștii și actualii colegi
Chiar dacă va rata duelul de astăzi după-amiază (ora 16) din pricina unei accidentări, Adrian Rusu e cel mai implicat sentimental în duelul Pâncota – Pandurii. „Dacă tot era să picăm cu o echipă de Liga 1, mă bucură foarte tare că sorții au ales așa. Mă leagă foarte multe amintiri plăcute și o mare parte din viața mea rămâne la Târgu Jiu. Mă bucur că mă reîntâlnesc cu foștii colegi și cu staff-ul tehnic de care am fost foarte atașat atunci când am lucrat împreună. Va fi o experiență frumoasă pentru mulți dintre colegii mei de aici”, a spus fundașul, citat de site-ul oficial al oltenilor.
Grigoraș, încurcat de
deplasarea în Podgorie
De la ultimul fluier al confruntării de campionat pierdută cu 2-1 (gol Momcilovici) la Giurgiu, contra Astrei și până la startul meciului de Cupă nu vor trece 48 de ore, iar o parte din puținul timp avut la dispoziție, „pandurii” îl vor petrece pe drum. „Mai rău de atât nu se putea.  Nu din punct de vedere al adversarului, ci din punct de vedere al distanţei. Traversăm toată ţara şi avem şi me­ciuri la câteva zile distanţă, jucăm duminică la Giurgiu şi apoi vineri cu Oţelul (n.a. ulterior meciul cu gălățenii a fost mutat luni, 29 septembrie). Pentru noi primordial e campionatul dar vrem să ne calificăm mai departe şi în cupă. Nu avem aeroporturi să ne deplasăm cu avionul, va fi dificil cu transportul, după meciul cu Astra vom reveni imediat la Târgu Jiu şi a doua zi vom pleca spre Arad. Des­pre adversar ştiu că evoluează în Liga a doua şi că acolo joacă fostul nostru jucător Adi Rusu”, a punctat Petre Grigoraș pentru site-ul oficial panduriics.ro. De menționat ar fi că tehnicianul „alb-albaștrilor” nu va lua loc pe banca tehnică, după ce a fost eliminat la Giurgiu, odată cu mijlocașul său Erico. Brazilianul nu va fi singurul titular absent în Podgorie și asta pentru că, fără îndoială, se va apela și la câțiva fotbaliști din linia a doua nefolosiți în Liga 1.
Formații probabile:
Șoimii: Irimia – Maghici, Crușoveanu, Lung, Siminic – Polgar, Issa, Cuedan, Dubeștean – Băd, Mihai.
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Momcilovic, Mevlja, Negrescu – Predescu, Shalaj –  Buleică, Răduţ, L. Iorga – Matulevicius.
Arbitri: Florin Marcu (Oradea) – Iulius Timar (Marghita) și Petru Gașpar (Timișoara). Rezervă: Marius Omuț
Observatori FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara), Valer Vancea (Oradea)

Recomandările redacției