Ieri s-au încheiat Zilele filmului chinezesc în România, manifestare culturală organizată în toată ţara de reprezentanţa diplomatică a Chinei la Bucureşti şi de Casa Româno-Chineză. Manifestarea s-a desfăşurat între 11 şi 23 septembrie, corolarul acţiunii fiind prezenţa la Bucureşti a faimoşilor actori de film chinezi Jackie Chan şi Zhang Ziyi.
La Arad, ceremonia de închidere a Zilelor filmului chinezesc în România a fost organizată de filiala locală a Casei Româno-Chineze şi a fost onorată de prezenţa alături de prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedinta Filialei Arad a Camerei Româno-Chineze a unei delegaţii a Casei Româno-Chineze formată din Guo Jin Nan, Li Yun Xiia şi Zeng Ya Xun, şi de doi reprezentanţi români ai conducerii centrale a Casei: Carolina Dragomir şi George Peţu.
Delegaţii chinezi s-au arătat încântaţi de vizita la Arad şi au evidenţiat rezultatele excelente ale filialei arădene a Casei în efortul de  a dezvolta relaţiile cu una dintre cele mai mari şi mai dinamice economii ale lumii.
La rândul său, prof. univ dr. Lizica Mihuţ a evocat rezultatele excelente ale Filialei Arad a Casei Româno-Chineze în efortul de dezvoltare a relaţiilor cu un popor şi o ţară care-şi măsoară şi istoria, şi cultura, în milenii. „Săptămâna filmului chinezesc este una din acţiunile menite să ducă la amplificarea relaţiilor dintre China şi România. Vom continua să organizăm şi să promovăm astfel de evenimente convinşi fiind că o bună cunoaştere reciprocă a culturilor şi civilizaţiilor din care facem parte este baza solidă pe care se pot clădi relaţii trainice şi de durată”, a spus prof. univ.dr. Lizica Mihuţ.

Recomandările redacției