Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Arad a devenit, de-a lungul timpului, o agenţie imobiliară de lux. Zeci de mii de contribuabili rău-platnici sunt executaţi silit an de an, mulţi dintre ei trezindu-se că li se scot la licitaţie casa, terenurile sau halele pe care le deţin. În ceea ce priveşte preţurile, trebuie spus că acestea scad la a doua şi la a treia licitaţie. Astfel, dacă un bun scos la vânzare nu se vinde la prima licitaţie, la a doua preţul va scădea cu 25%, iar la a treia cu 50%.
Pentru arădenii dornici să îşi cumpere o proprietate la preţuri mai mult decât avantajoase, AJFP are, în momentul de faţă, o gamă variată de oferte. Astfel, conform site-ului instituţiei, la Şiria a fost scoasă la vânzare o proprietate compusă dintru-n teren intravilan de 3.712 metri pătraţi şi o casă de locuit P+M, cu o suprafaţă de 274,92 metri pătraţi, construită în anii 2000, din cărămidă, cu finisaje îmbunătăţite, mansarda nefiind încă finalizată. Suma pe care trebuie să o plătească eventualul cumpărător este de 444.805 lei. Alte imobile scoase la licitaţie sunt în Arad. Un teren intravilan de 1.674 metri pătraţi este situat pe strada Ana Ipătescu, fiind scos la licitaţie împreună cu o construcţie din cărămidă, cu destinaţie de birouri şi un spaţiu de producţie, suprafaţa construită fiind de 899,94 metri pătraţi, iar preţul de strigare este de 474.314,50 lei. Acelaşi proprietar s-a trezit că i s-a scos la licitaţie şi un teren de pe strada Schmeltzer, de 340 metri pătraţi, în valoare de 29.864 lei; un teren de pe strada Ana Ipătescu, de 444 metri pătraţi, în valoare de 49.801 lei; un alt teren, tot de 444 metri pătraţi, situat pe aceaşi stradă, în valoare de 39.073,50 lei şi un teren cu o construcţie din cărămidă, situat pe strada Castanilor, evaluat la 28.546,50 lei. La Ghioroc, Serviciul Fiscal Orăşenesc Lipova pune la dispoziţia celor interesaţi o cabană turistică rurală, compusă din parter şi mansardă, cu o suprafaţă de 589 metri pătraţi. Cabana are sală de recepţie, sală de servire restaurant, bu­cătărie, pis­cină interioară cu etaj,  patru cabine de toaletă, centrală termică cu dezumidificare, zece camere duble, terenul aferent fiind în suprafaţă de 1.712 metri pătraţi. În ceea ce pri­veşte preţul de pornire, fiind vorba de prima licitaţie, acesta este de 1.651.000 lei.
De toate pentru toţi
Dacă potenţialii cumpărători s-au săturat de case clasice şi doresc o construcţie mai modernă, pot alege un imobil construit din structură metalică şi plăci din polistiren, compusă din living, baie, bucătărie deschisă, două dormitoare, hol, cămară şi balcon, situat pe strada Voinicilor. În cazul de faţă, preţul de strigare este de 90.000 de lei.
De asemenea, se mai pun în vânzare case şi terenuri situate în Mândruloc, Curtici şi Vladimirescu.
Conform site-ului AJFP Arad, „cei interesaţi în cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să se prezinte la termenul de vânzare la locul fixat în acest scop şi până la acest termen să prezinte oferte de cumpărare. De asemenea ofertanţii sunt obligaţi să depună în cazul vânzării la licitaţie cu cel puţin o zi înainte de data licitaţiei, o taxă de participare ori o scrisoare de garanţie bancară, reprezentând 10% din preţul de pornire al licitaţiei în contul deschis la Trezoreria […] precum şi să prezinte dovada emisă de organele fiscale (inclusiv primărie) că nu au obligaţii fiscale restante”.

Recomandările redacției