echipa filiasiPrin anii 80, când UTA era antrenată de Gabor Biro, la Arad își încercau norocul doi tineri fotbaliști – Gheorghe Vânătoru și Gheorghe Ciurea. Doar primul a fost reținut în lotul alb-roșu de fostul fundaș. Ciurea, care făcuse junioratul la Reșița a debutat în B la CSM-ul din Valea Domanului, a trecut la Electroputere, apoi a făcut carieră la Universitatea Craiova. Șase sezoane a stat în capitala Băniei, iar în 1990-1991, cu Sorin Cîrțu antrenor, a devenit campion al României. A mai jucat cinci ani la Farul Constanța, până în 1997, alți doi ani a redevenit jucătorul lui Electropu­tere și cariera și-a încheiat-o în Insulele Feroe, la HB Torshavn, acolo unde jucase și Ion Geolgău.
Sâmbătă, Ciurea e din nou la Arad. Acum, ca antrenor al nou-promovatei doljene CSO Filiași. Trupa sa a început mai greu campionatul: Sebișul a învins-o în prima etapă (2-1), apoi a pierdut la Lugoj, la ultima fază (același scor). Cei din Filiași s-au revanșat însă în runda cu numărul trei, când au surclasat Millenium chiar la Giarmata, 3-0. Iar săptămâna trecută au terminat la egalitate confruntarea cu Minerul Mehedinți, 0-0. „Minerul Mehedinți m-a surprins plăcut, mai ales că am jucat un meci amical la ei, la Severin, cu jucători buni, tineri, de perspectivă, așa cum și noi vrem să facem aici, la Filiași. Ce a lipsit? În primul rând, atacul, nu am mai avut forța aia, cum am arătat-o la Giarmata, dar, una peste alta, a fost un joc frumos, care pe mine m-a mulțumit din punct de vedere al efortului depus”, a spus – în Gazeta de Sud – Ciurea, legat de ultimul meci.
Fostul mijlocaș – a jucat 253 de meciuri și a marcat 58 de goluri pe prima scenă – spune că nu l-ar nemulțumi un egal la Arad. „Urmează un meci foarte greu la UTA, care este o echipă bună. Din câte am înțeles, jucăm pe un teren bun și sperăm să avem o evoluție frumoasă și, de ce nu, să obținem măcar un punct“, a mărturisit antrenorul, citat de aceeași sursă.

Recomandările redacției