scoala 1 scoala 2 scoala3Prima zi a acestui an școlar 2014-2015 a fost și la Frumușeni una de toamnă adevărată: cu vreme rece, vânt și ploi abundente, cu rare „ferestre“ în care se putea sta afară fără umbrelă; chiar la orele dimineții ploua torențial. Prin urmare, cadrele didactice de aici au hotărât ca deschiderea festivă „tradițională“ – cu adunare și careu – să se transforme „în scurte întâlniri ale dascălilor și a unor oficiali cu elevii fiecărei clase în parte, pentru a nu-i expune pe copii vremii rele“, după cum ne spune viceprimărița Irina Iovan. Însă, fiecare școlar – de la clasa „0“ până la… clasa a VIII-a – a început anul școlar cu ghiozdan nou, plin cu rechizitele aferente, deoarece „Şcoala Gimnazială Frumuşeni a beneficiat de un contract de sponsorizare din partea Hypermarketului CORA Arad, prin proiectul Şcolile de la ţară, constând în 200 de ghiozdane echipate cu rechizite pentru toţi elevii şcolii. Conducerea şcolii mulţumeşte directoarei hyper­mar­ke­­tului, Ionela Bercu, precum și Inspectoratului Şcolar Arad, care au făcut posibilă această acţiune“ – precizau  re­prezentanți din cadrul școlii.
„Ne-am bucurat și noi de bucuria celor mai mici dintre elevi dar și a acelor mari – dintr-a opta, când au primit fiecare câte un ghiozdan colorat plin cu rechizite. Le-am urat tuturor sănătate, un an școlar bun; i-am îndemnat să învețe, să acumuleze cât mai multe cunoștințe pentru a putea face față provocărilor vieții și să respecte eforturile pe care noi le-am făcut pentru ca ei să aibă aceste condiții bune de școlarizare“ – ne spunea viceprimărița Irina Iovan care a participat la micile festivități ale acestei deosebite zile.
Cât despre situația rețelei de  instrucție din comună, oficialii au precizat că „începutul de an școlar a debutat bine în comuna Frumu­șeni, în sensul că atât în Școala Gimnazială din Frumu­șeni, cât și la Grădinița PP și PN Frumușeni și Grădinița Aluniș  s-au finalizat în termen, înainte de începerea anului școlar, inclusiv reparațiile curente și lucrările de igienizare privind aceste imobile. Elevii au fost primiți în condiții optime în vederea desfășurării procesului de învățământ“ – au precizat aceștia.
(F.B.)

Recomandările redacției