uta„Știam de Filiași că e nod fero­viar important al României”, era gluma care circula printre microbiștii arădeni înaintea meciului dintre UTA și nou-promovata condusă de Gheorghe Ciurea. Cu o arenă Motorul aproape plină (peste 900 de spectatori au fost), trupa lui Roland Nagy a părut să confirme din start statutul de favorită.
Alb-roșiii s-au dispus către poarta adversă și în acea direcție a curs și meciul, cu excepția câtorva contre care, cum se va vedea, au fost suficiente pentru un semieșec. Din tribună, junele portar Lascu arăta cam pirpiriu,  dar a fost remarcatul vizitatorilor atunci când fotbaliștii arădeni au depășit „ariciul” format în fața careului său mare. În primul act, goalkeeperul a fost salvator la torpila lui Voicu de la 25 de metri (13), a fost mai rapid decât Ousmane care scăpase singur în careu (14), a avut inspirație maximă la șutul din întoarcere al aceluiași senegalez din atacul UTA-ei (28) și a avut-o pe Fortuna în spate la execuțiile lui Nădăban (20, 32) și mai ales Voicu (36).
Dincolo, Bodea fusese întrebuințat o singură dată, la un șut al lui Bălă consemnat spre sfârșit de prim act (44).
Partea a doua a debutat pe aceleași coordonate, cu două ocazii mari în primele două minute – Ousmane a fina­lizat peste transversală centrarea lui Burlă (47), iar șutul lui Chindriș a fost deviat aproape în autogol de un apărător (48).
Din senin, a căzut golul oaspeților! Atacantul Bălă a primit o minge undeva pe la 25 de metri, a făcut doi pași și a prins un șut fantastic, direct în păianjen, 0-1 (57)! De aici încolo, utiștii au început să alerge după egalare. Din nou Lascu s-a evidențiat la șuturile din marginea suprafeței de pedeapsă ale lui Nădăban (59) și Burlă (60), apoi statutul de contracronometru a început să se simtă tot mai puternic, iar doza de luciditate a scăzut. Ousmane a prins un „cap” ce-a trecut puțin pe lângă bară (69), același Lascu a respins în bară șutul din unghi al lui Leucuța (76) și dezamăgirea părea instalată deplin în rândurile utiștilor.
Cu ultimele resurse, Leucuța a insistat la o minge la care pierduse prim-planul și, undeva aproape de linia de aut de poartă, a fost împins: penalty, Dumitru Copil a luat mingea și a tras cu sete în vinclu, salvând meciul, 1-1 (89)!
Reduta oltenilor a făcut totul să respingă încercările arădenilor din cele 5 minute de prelungiri și a reușit. Deși, cum se întâmplă de cele mai multe ori în timpul suplimentar, și acum a apărut o ratare imensă: Voicu a aruncat mingea în careu de pe dreapta, Botiș a venit în colțul careul mic și a lovit cu capul, dar mingea s-a scurs la câțiva centimetri de bară… A fost ultima fază.
UTA: Bodea – Ad. Popa (46 Leucuța), Botiș, Filaret, Suslak – Ad. Voicu, Nădăban (75 Copil), Chindriș, Burlă (64 Burlă)– Ousmane, C. Rus(75 Dragoș).
Filiași: Lascu – Celea, Vulpe, Lupu, Dumitrașcu (82 Ianîcu) – Pais, Obeanu, Ștoiu, Crețu (90 Vălu) – Bălă (79 Răducanu), Buciuman (83 Fruntelată).
Arbitri: Dănuț Maghiar (Baia Mare) – Balint Albu, Cosmin Bojan (ambii Tg. Mureș). Observatori: Zaharia Ciev (Timișoara), Călin Orbonaș (Ilia).

Recomandările redacției