Au transportat ilicit material lemnos

 

În urma unei acţiuni, poliţiştii Postului de Poliţie Buteni au depistat şi oprit în trafic două transporturi ilicite de material lemnos.

Poliţiştii au depistat în trafic un bărbat de 39 de ani, care a transportat cu un autoturism cu semiremorcă, cantitatea de 4 metri steri material lemnos şi un bărbat, de 46 de ani, care a transportat cu un autoturism, cantitatea de 8 metri steri material lemnos, iar în urma verificărilor s-a constatat că materialul lemnos transportat de către aceştia, nu corespundea din punct de vedere al esenţei, cu cel trecut pe avizul de însoţire.

Conform Legii nr. 171/2010, cei doi bărbaţi, au fost sancţionaţi contravenţional cu suma de 2.000 de lei, fiecare, iar întreaga cantitate de material lemnos transportat, în valoare de aproximativ 1.500 de lei, a fost confiscată.

 

 

Infracţiuni în trafic

 

Poliţiştii au depistat în trafic, pe strada Cocorilor, un bărbat, de 50 de ani, care a condus un autoturism având dreptul de a conduce suspendat.

De asemenea, poliţiştii au depistat în trafic, o femeie de 28 de ani, în timp ce a condus un autoturism pe strada Poetului, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,41 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

 

 

Vitezomani amendaţi

 

Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 178 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 45.000 de lei.

Dintre acestea, 51 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 127 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

Recomandările redacției