georgiuFotbalistul de 33 de ani a efectuat primul antrenament în preziua jocului de acum două săptămâni cu FC Hunedoara, a și intrat câteva minute în acea partidă, pentru ca împotriva Craiovei să fie titular și integralist.
„Mă bucur că am câștigat, mai ales că a fost o victorie muncită și meritată. Chiar dacă și adversarii au avut ocaziile lor de a marca, dacă trebuia să câștige cineva aceia eram noi. Avem marele merit de a fi crezut până la capăt, până la ultimul fluier al arbitrului în cele trei puncte și acestea au venit în cele din urmă. Sper ca acest succes să ne dea mai multă încredere în noi și să începem să urcăm în clasament. O formație tânără ca a noastră avea mare nevoie de o victorie de moral”, Georgiu.
Chiar și fără o pregătire fizică estivală, fotbalistul crescut de UTA a fost cel mai activ și periculos ineuan, marcând – totodată – golul decisiv. „În primul rând, îmi pare rău de acțiunile ratate. La prima am avut ghinion, mingea lovind transversala, iar la cea de-a doua m-am grăbit să trag și am lovit mingea incorect. Dar, totul e bine când se termină cu bine. La faza de gol m-am pomenit cu mingea la 20 de metri, am văzut portarul ieșit și am ales doar să pun latul ca să nu risc, din cauza terenului, să ratez cu un șut ceva mai pu­ternic. I-am imprimat forța necesară mingii în așa fel încât portarul să nu o mai ajungă și asta a fost. Rămân trei puncte foarte importante în campionatului”, a precizat ineuanul, care a jucat în mijloc în linia de trei fotba­liști care au susținut atacantul împins.
Vasilică Georgiu recunoaște că în momentul de față este la doar 40% din potențialul său fizic și speră că odată cu progresele la acest capitol să-și ajute și mai mult echipa. „E un proiect ambițios și sănătos la Ineu. Nu mi-a fost greu să mă încadrez în echipă, fiindcă am mai jucat cu majoritatea componenților lotului la Vladimirescu în Liga a III-a. Mă bucur să mă reîntâlnesc și cu Cristi Sculici, chiar dacă acum doi ani au fost mici divergențe între noi și am ales drumuri separate. Acum suntem din nou pe aceeași lungime de undă și dorim să îndeplinim obiectivele Ineului”, a adăugat fotbalistul.

Recomandările redacției