ambulatorÎn scurt timp, administrația județeană va alege o companie căreia să-i atribuie o lucrare importantă, finanțată din bani nerambursabili. Este vorba de proiectul de reabilitare, modernizare, dezvoltare a clădirii ambulatoriu pediatrie şi adulţi din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va fi modernizat şi echipat cu fonduri nerambursabile, prin Regio – Programul Operaţional Regional. Contractul de finanțare, la o valoare de peste șapte milioane de euro – bani europeni – a fost semnat la finele lunii iulie a acestui an.

Contractul prevede lucrări de reabilitare a instalaţiilor sanitare, a instalaţiilor termice, de venitilaţie şi climatizare, a instalaţiilor electrice şi dotarea cu mobilier, a ambulatoriului Pediatrie şi Adulţi, aflat în corpul de clădire C3 al spitalului. Prin proiect vor fi achiziționate și aparturi și echipamente de specialitate. Suprafaţa care va fi reabilitată este de 4.031 de metri pătraţi.

Valoarea totală a cererii de finanţare a CJA este de 34.757.734,44 lei (7.906.493,13 euro), iar 25.499.998 de lei (5.800.595,69 de euro) reprezintă valoarea finanţării nerambursabile. Proiectul va fi implementat pe o perioadă de maxim 16 luni.

Procedura de achiziție, pentru alegerea constructorilor este încă în derulare însă, Consiliul Județean urmează să aleagă în câteva zile cui îi va atribui lucrările.

Recomandările redacției