migranti
Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat cinci persoane (trei adulti şi doi copii), care intenţionau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, pentru a ajunge într-una din ţările Spaţiului Schengen.
O patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac a depistat grupul, la sfârşitul săptămânii trecute, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria, încercând astfel să treacă ilegal frontiera de stat.
„Cele cinci persoane au fost reţinute la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de patru cetăţeni afgani şi un cetăţean iranian, cu vârste cuprinse între 2 şi 38 de ani, care doreau să ajungă în Spaţiul Schengen”, preciza comisar-şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.
Poliţiştii de frontieră au întocmit celor trei persoane adulte lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Recomandările redacției