substituire
Grănicerii curticeni au depistat o tânără din Siria care încerca să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de paşaportul altei persoane.
Femeia s-a prezentat, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, ca pasageră într-un tren I.C., care circula pe relaţia Bucureşti – Viena, legitimându-se cu un paşaport emis de autorităţile din Marea Britanie.
Comisar-şef Daniel Iancu, ofiţer de presă în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, ne precizaeză că „s-au sesizat deosebiri de fizionomie între persoana prezentă la control şi cea din fotografia documentului, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediu pentru cercetări, stabilindu-se că este vorba de o siriană în vârstă de 27 de ani. Din declaraţiile ei rezultă faptul că dorea să ajungă în Marea Britanie, la muncă, şi că a primit paşaportul britanic de la o persoană cu cetăţenie turcă, contra unei sume de bani”.
Oamenii legii au intocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Recomandările redacției