pe scurt diaconescuCurtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 31 octombrie, judecarea procesului în care Dan Diaconescu este acuzat că l-ar fi şantajat, împreună cu Dorel Pârv şi Mitruş Ghezea, pe fostul primar al comunei arădene Zărand, Ion Moţ, precum şi pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea. Instanţa Curţii de Apel Bucureşti trebuia să înceapă vineri judecarea dosarului. Dan Diaconescu, Dorel Pârv şi Mitruş Ghezea, dar şi Direcţia Naţională Anticorupţie au contestat decizia din 18 decembrie 2013 a Judecătoriei Sectorului 1, prin care cei trei au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea pentru şantaj.

Dan Diaconescu a cerut instanţei amânarea procesului până după alegerile prezidenţiale, arătând că el este candidat şi se află în campanie electorală, anunţă Mediafax.

Pe 18 decembrie 2013, Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Dan Diaconescu la trei de ani de închisoare cu executarea pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

De asemenea, Mitruş Ghezea şi Dorel Pârv au cerut instanţei un nou termen de judecată, pentru a putea să îşi angajeze avocaţi.

Recomandările redacției