Doi hoţi au furat banii din încasări, dintr-o alimentară de cartier din municipiu, fără să le pese că unitatea este prevăzută cu nu mai puţin de opt camere de supraveghere.
Mai mult, unul dintre ei a şi zâmbit la cameră, în timp ce complicele său pleca cu aproape 1400 de lei.
În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate vedea cum unul dintre suspecţi îi cere vânzătoarei o plasă, pentru a cumpăra nu mai puţin de 30 de doze de suc. Strategia de impresionare a femeii funcţionează, aşa că angajata magazinului alimentar îl şi însoţeşte pe individ în spate, la frigider, lăsând încasările în grija hazardului.
Aşadar, în timp ce vânzătoarea era ocupată să îl ajute pe suspectul nr 1, complicele acestuia a intrat pe furiş în magazin şi şi-a făcut treaba: a mers tiptil, ascunzându-se după pult, direct la cutia cu bani, pe care a luat-o cu totul, desigur, nu înainte să fure şi bancnotele din sertarul casei de marcat.
Tânăra şi-a dat seama că a fost păcălită de-abia în momentul în care clientul ei a abandonat sucurile şi baxul de apă pe care a pretins că doreşte să le plătească. Practic, individul a anunţat că pleacă după bani, însă nu s-a mai întors.
Acum, imaginile cu ei au ajuns şi pe internet.
„Au intrat două persoane, fără să îţi dai seama că ar fi vreo legătură între ele… Una s-a dus în sparte, alta stătea cu telefonul mână, ca să poată să studieze tot ce se întâmplă. A venit o persoană, a încasat o factură de telefon… Acolo era, jos, cutia cu bani… când a plecat, cel din spate a chemat-o pe fată; zicea că vrea să cumpere 30 de doze de suc”, spunea vânzătoarea păgubită.
Comisar Camelia Tuduce, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, preciza, zilele trecute, că „a fost primită sesizarea, au fost preluate imaginile şi sperăm că, in cel mai scurt timp, cele două persoane să fie identificate. Vor fi cercetate pentru infracţiunea de furt calificat”.
Poliţiştii spun că suspecţii au fost, în cele din urmă, identificaţi şi că, în cel mai scurt timp, ei ar putea fi prinşi.
Oricum, legea este foarte permisivă, aşa că ne putem aştepta ca ei să fie cercetaţi în stare de libertate.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției