Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad vteatru 2a prezenta, în această săptămână, nu mai puţin de trei spectacole şi, totodată, tot atâtea propuneri de nerefuzat.

Cerere în căsătorie (A.P. Cehov), un spectacol semnat Florin Covalciuc, care va fi jucat joi, 9 octombrie, de la ora 19,00, în sala Studio, „îl aduce la viaţă pe tânărul Ivan Vasilievici Lomov care doreşte să se însoare cu fiica vecinului său, dar de la dorinţă până la îndeplinirea ei e cale lungă. Cei doi tineri se ceartă mereu între ei, din cauza unor motive derizorii, iar tatăl Nataliei se află într-o permanentă încurcătură, căutând cu disperare să calmeze răbufnirile viitorilor miri. Comicul de situaţie este savuros, iar „Cerere în căsătorie“ umple până la refuz sala Studio a teatrului arădean, la fiecare reprezentaţie”.

Cea de a doua propunere a săptămânii este „Al tău vechi Caragiale”, în regia lui Valentin Voicilă, ce va fi susținut sâmbătă, 11 octombrie, tot de la ora 19,00, în sala Studio. Valentin Voicilă spunea că „aceste scrisori înseamnă meditaţia asupra condiţiei artistului, asupra prieteniei, asupra dragostei de neam. Aceste scrisori sunt puţin cunoscute pentru că nu au dimensiunea interioară a Momentelor şi pieselor de teatru scrise de Caragiale. Am onoarea să colaborez la acest spectacol cu Constantin Florea, Oltea Blaga, Dan Covrig (echipa mea de la „Năpasta“). Mă bucur să îl am pe Doru Nica alături de noi, pe mai tânăra Roxana Sabău”.teatru 1

Casa Bernardei Alba (Federico Garcia Lorca), în regia lui Mihai Măniuțiu, este ultima reprezentaţie a săptămânii, programată duminică, 12 octombrie, de la ora 19,00, în Sala mare a teatrului arădean. „Casa Bernardei Alba“ e, mai degrabă, un spectacol despre așteptare, despre mecanismul care se reproduce pe sine însuși la infinit, rulând în gol, ritmic, fără sens și fără evoluție.

Biletele pot fi rezervate și cumpărate și online de pe platforma biletmaster.ro.

teatru 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recomandările redacției