summit

Aradul a fost reprezentat la Jocurile Special Olympics

Tineri arădeni care suferă de dizabilităţi şi voluntari au participat de curând la un eveniment de amploare, destinat integrării persoanelor dezavantajate social. Aradul a avut parte de reprezentanţi la Summitul Tinerilor Lideri Special Olympics.

În perioada 12-17 septembrie, s-a desfăşurat în oraşul Antwerp, din Belgia Summitul Tinerilor Lideri Special Olympics, ce s-a încadrat în calendarul olimpiadelor speciale. La acest eveniment au participat 11 delegaţii din nouă ţări, între care şi România. Aradul a fost reprezentat de Samuel Tofan (18 ani) de la Asociaţia Integra, de Georgiana Bighescu (17 ani, elevă a Liceului Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal”), voluntar Special Olympics şi Iuliana Dumitru, reprezentantă a Fundaţiei Special Olympics România

Cu sprijinul unor traineri Special Olympics din Italia, arădenii au învățat cum să scrie recomandări adresate Parlamentului European, Fundaţiei Special Olympics Internaţional, cât şi autorităţilor locale, prin care le solicit mai multă implicare în integrarea în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi mentale. Aceste recomandări au fost scrise în echipe, iar apoi au fost prezentate tuturor delegaţilor. Iulia și Samuel au fost aleşi, alături de alţi reprezentanţi ai grupurilor, să prezinte recomandările în faţa unor Directori Naţionali Special Olympics, iar a doua zi aceste recomandări au fost prezentate la Parlamentul European.

La Parlament au avut loc alegerile pentru un nou comitet al Tinerilor Lideri Special Olympics. România a canditat la aceste alegeri şi a fost aleasă a doua, după Belgia.

 

Recomandările redacției