radutUltimate Destination: Destinația supremă. Ar fi traducerea titulaturii celui mai fierbinte eveniment care urcă lumea artelor marțiale sus în lumina reflectoarelor. Se întâmplă în America, în Atlantic City, și își dau întâlnire acolo maeștri din toată lumea, luptători celebri sau superstaruri de pe marile ecrane cu trecut sau prezent în artele marțiale. În prima lună din 2015, printre cei chemați la trei zile uimitoare (23, 24 și 25 ia­nuarie) e și arădeanul Teodor Răduț, conducătorul Școlii de Karate Shodan!
Teo Răduț s-a dedicat karate-ului în urmă cu aproape trei decenii, iar anul trecut a primit recunoaștere internațională. În aprilie 2013, la Munchen, în Germania, era distins cu titlul de mare maestru și ambasador al artelor marțiale. Actrița americană – campioană mondială de karate – Cynthia Rothrock a condus stagiul de pe tărîm nemțesc, și datorită ei a primit invitația la „Oscarul artelor marțiale”, cum e supranumit evenimentul din Atalntic City.
„Gala e cea mai mare din lume, sunt peste 500 de participanți din toată lumea, cu 4,000 de spectatori în spate”, spune Răduț, fără să-și ascundă emoția: va fi alături de Jason Statham, Eric Roberts sau sensei Benny Urquidez. Și totul se datorează muncii titanice pe care a depus-o, începând cu anii comunismului, în care karate-ul era interzis – „E o onoare extraordinară, abia aștept!”.
CV Teo Răduț
Acum aproape 27 de ani, se consacra lumii artelor marțiale. Mai exact, pe 22 februarie 1988, atunci a făcut primul antrenament. Clubul său, Shodan Arad, a împlinit 14 ani, iar la brâul său e strânsă centura neagră cu gradul 6 dan în stilul Godai Ryu și 5 dan la Shotokan respectiv autoapărare. Deține 1 dan în Jiu Jitsu și 1 dan în Judo. A jucat și fotbal, pentru echipa din localitatea natală Șagu! Fratele său, Gheorghe Răduț, e unul din fotbaliștii cunoscuți ai Aradului.

Recomandările redacției