stratilaUltimele trei rezultate au produs îngrijorare în rândurile utiștilor, după ce doar două puncte au intrat în cont. Conducerea alb-roșie a simțit momentul și a intervenit concret, dar nu în stilul românesc al ultimilor ani, cu excluderi sau demiteri. În schimb, de ieri, UTA are în rândurile ei un fotba­list de primă ligă!
Sorin Strătilă a efectuat ieri un prim antrenament sub comanda lui Roland Nagy, apoi a purtat o discuție cu oficialii arădeni, discuție încheiată cu o strângere de mână, ce – probabil – se va concretiza cu înregimentarea sa în alb-roșu!
Postul de bază al lui Sorin Strătilă e de mijlocaș dreapta. Fotbalistul născut pe 20 octombrie 1986 în Brașov a făcut junioratul la școala lui Petre Gavrilă, Euro Africa Bușteni. De acolo a trecut în curtea Stelei în anul 2008, dar Marius Lăcătuș n-a contat pe jucătorul care împlinise 22 de ani.
Afirmarea lui Strătilă s-a produs după ce a fost acontat de Astra Ploiești, pentru care a strâns 79 de meciuri pe prima scenă, între 2009 și 2012. Apogeul l-a trăit acum 3 ani, când Victor Pițurcă i-a oferit șansa debutului în echipa națională, într-un meci cu San Marino (1-0 pentru România).
În 2012-2013 a jucat la Dinamo alături de arădenii George Țucudean și Cristian Bălgrădean (22 de meciuri), iar sezonul trecut a fost coleg cu Florin Purece la Concordia Chiajna.

Recomandările redacției