arboriÎn cadrul unei acţiuni organizate miercuri, poliţiştii de la Secţia nr. 5 Ineu şi de la Postul de Poliţie Bocsig au depistat mai multe transporturi ilegale de material lemnos, fiind reţinuţi în vederea confiscării 20 de metri cubi de lemn.
Astfel, oamenii legii au depistat un tânăr de 25 de ani care conducea o autoutilitară în care transporta 6 mc material lemnos esenţă fag, având avizul de însoţire expirat; un bărbat în vârstă de 24 de ani, care transporta cu un autovehicul 3 mc de material lemnos esenţă fag, fără documente de provenienţă a materialului lemnos. De asemenea, au mai fost depistaţi şi un bărbat de 35 de ani, care transporta cu un autovehicul 10 metri steri material lemnos (fag, carpen, cer) – fără a avea documente legale de transport – şi un şofer, în vârstă de 62 de ani, care conducea o autoutilitară cu care transporta cantitatea de 0,5 mc material lemnos (carpen), fără a avea documente de însoţire.
“În toate aceste situaţii, conform Legii nr. 171/2010, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8000 de lei, iar cei 20 de metri cubi de material lemnos au fost reţinuţi în vederea confiscării”, ne declara comisar Camelia Tuduce, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad
Pentru infracţiuni la regimul silvic sunt cercetaţi alţi doi tineri, ambii de 25 de ani, din Luguzău, respectiv Şilindia.
În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii din Şilindia s-a stabilit că, în perioada iunie -iulie 2014, un bărbat de 25 de ani, din Luguzău, ar fi tăiat şi sustras 12 arbori de esenţă pin, dintr-o pădure proprietate privată, din localitate, iar o altă persoană, din Şilindia, ar fi tăiat şi sustras 5 arbori, esenţă frasin, dintr-o grădină aparţinând unei femei din Sebiş.
Pe numele celor doi bărbaţi au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos.

Recomandările redacției