Procesul lui Diaconescu, amânat

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 31 octombrie, judecarea procesului în care Dan Diaconescu este acuzat că l-ar fi şantajat, împreună cu Dorel Pârv şi Mitruş Ghezea, pe fostul primar al comunei arădene Zărand, Ion Moţ, precum şi pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea. Instanţa Curţii de Apel Bucureşti trebuia deja să înceapă judecarea dosarului. Dan Diaconescu, Dorel Pârv şi Mitruş Ghezea, dar şi Direcţia Naţională Anticorupţie au contestat decizia din 18 decembrie 2013 a Judecătoriei Sectorului 1, prin care cei trei au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea pentru şantaj.

Dan Diaconescu a cerut instanţei amânarea procesului până după alegerile prezidenţiale, arătând că el este candidat şi se află în campanie electorală.

 

 

Cercetaţi pentru furt

Trei tineri bănuiţi că ar fi sustras bunuri în valoare de 2000 de lei, din incinta unei magazii au fost depistaţi de poliţiştii Biroului de Investigații Criminale.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti s-a stabilit faptul că în perioada 22-25.09.2014, trei tineri, toţi din Arad, ar fi pătruns şi sustras din magazia unei societăţi, din cartierul Aradul Nou, scule electrice în valoare de 2.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat, iar clei trei tineri sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

 

 

Poliţiştii rutieri în acţiune

Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 220 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 58.000 de lei.

Dintre acestea, 170 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 9 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției