utaUtiștii au privit spre cer, către amintirile lui Puiu Tăuceanu și Petre Șchiopu, apoi și-au luat tare adversarii. Lovitura puternică de cap a lui Ousmane din centrarea lui Voicu a fost prinsă de portarul Minerului (2), iar șutul viclean al lui Strătilă, ce mergea spre colțul lung, a fost blocat în extremis de un fundaș (4). Din 6 metri Cipri Rus a nimerit exact locul unde și-au dat întâlnire transversala și bara stângă (9), dar mehedințenii au avut rapid un moment ce-a provocat deja-vu pe Motorul: de la 20 de metri, Iordache a prins un șut fantastic, Bodea a fost bătut, dar bara de sus a fost acolo (13)! Trupa lui Nagy a trecut peste și a reluat construcția. Cu Strătilă și Voicu activi pe dreapta, arădenii s-au apropiat tot mai periculos de careul advers, iar golul a venit. Și a fost frumos: un-doi superb între Voicu și Cipri Rus, primul a ajuns în 8 metri lateral dreapta și a tras sub bară, la colțul scurt, 1-0 (32)! UTA a terminat repriza în atac, Cipri Rus a fost și el aproape de gol, Nedelcea blocându-i devierea reușită după o centrare a aceluiași Strătilă (43).
Partea a doua a început perfect, cu golul doi picat la timp: Chindriș a reușit o diagonală perfectă, de vreo 60 de metri, până la Hlistei, care și-a luat adversarii la picior paralel cu linia de 16 metri spre dreapta, a pătruns la 12 metri și a marcat la colțul lung, 2-0!
Sensul unic a rămas valabil, cu UTA trecând pe lângă gol la ocaziile lui Rus (58 – șut la colțul lung trecut la o palmă de bară), Hlistei (61 – un fundaș a apărut în fața liniei porții și a reușit să evite golul), Voicu (64 – șut superb din alergare de la 30 de metri, puțin pe lângă) ori Leucuța (80 – cap din 6 metri respins tot la el, a doua reluare a trecut peste). Totuși, UTA merita golul trei. Spre sfârșit, Vlad a centrat la firul ierbii de pe stânga, iar Bulza s-a înșurubat ideal în 6 metri și a înscris în stil de mare atacant, 3-0 (88). Salt în clasament, sâmbătă se speră la încă unul: la Arad vine Lugojul.
UTA: Bodea – Voicu, Botiș, Suslak, Filaret – Strătilă (81 Prună), Chindriș, Copil (65 Vlad), Hlistei – Rus (76 Leucuța), Ousmane (76 Bulza).
Minerul: Nedelcea – Marinaș, Petrache, Merluță, Iordache – Aldea, Cioabă, Ștefan, Lupu (51 Țuncu) – Manda, Porcescu.
Arbitri: Mihai Domșa (Aiud) – Emanuel Cicu (Caransebeș), Silviu Haramuz (Reșița). Observatori FRF: Sebastian Moisin (Oradea), Mircea Sârbu (Hunedoara).

Recomandările redacției