unguriiZeci de jandarmi şi poliţişti de frontieră s-au mobilizat, vineri seara, la Curtici şi Arad, pentru a preîntâmpina posibile incidente pe care suporterii echipei naţionale de fotbal maghiare le-ar fi putut declanşa la intrarea în ţară. Aceştia au venit cu un tren special din Budapesta.
Maiorul Emilia Fânaţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, ne-a declarat că nu au fost semnalate incidente, nici la punctul de trecere a frontierei de la Curtici – unde, de altfel, celor 780 de suporteri le-au fost verificate documentele de către poliţiştii de frontieră, nici la Gara Arad.
Comisar Camelia Tuduce, ofiţer de presă în cadrul IPJ Arad, ne-a declarat, de asemenea, că, pentru evitarea ori­căror situaţii nedorite, au fost mobilizaţi nu mai puţin de 200 de poliţişti arădeni, din toate structurile. Cu toate acestea, unii suporteri au aruncat, în Gara Curtici, sticle de bere şi alte obiecte, dar au recurs şi la cuvinte obscene îndreptate spre cei care se aflau pe peron, fără, însă, a fi amendaţi sau daţi jos din tren.
Suporterii maghiari au fost supravegheaţi de jandarmi arădeni şi de alte structuri de ordine şi siguranţă până la ieşirea din judeţ.

Recomandările redacției