cja

Consilierii sunt aşteptaţi din nou la şedinţă

După neînţelegerile de săptămâna trecută, soldate cu plecarea PSD-iştilor din sală, pe fondul nemuţumirilor la împărţirea banilor în judeţ, aleşii judeţului se strâng din nou mâine. Au de suspus votului noi rectificări pentru repartizarea unor fonduri suplimentare câtorva primării din judeţ. De această dată nu e vorba de sumele destinate echilibrării bugetelor locale, sume ce au reprezentat aproape cinci milioane de lei, alocaţi primăriilor, ci de sumele destinate finanţării cheltuielilor la drumuri judeţene şi comunale.

Rectificările de fonduri se vor face la câteva zile după ce, proiecte ce vizează suplimentări au fost aprobate în şedinţa CJA. Cel mai probabil, unii  dintre aleşii judeţului au făcut propuneri de suplimentări pentru anumite primării, astfel că a necesitat organizarea unei noi şedinţe.

Trebuie spus că, consilierii PSD au părăsit sala la proiectul pentru modificarea hotărârii CJA 8/30.01.2014 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale, a cotei de 20% din sumele alocate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale şi din sumele alocate din cote defalcate din impozitul pe venit, pe anul 2014 precum şi a sumelor estimate pentru anii 2015-2017“

De menţionat că, la acest proiect buclucaş, consilierii PSD nu avuseră amendamente.

Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna aceasta, figurează două proiecte de modificare a două hotărâri emise la începutul anului, referitoare la repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată destinate finanţării cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale.

În şedinţa de joia trecută, a fost aprobată alocarea a un milion de lei, pentru acoperirea mai multor lucrări la drumuri, în baza solicitărilor venite din partea administraţiilor – spun reprezentanţii CJA.

Primăriei Vârfurile i s-a aprobat alocarea a 240.000 de lei pentru modernizarea  drumului comunal DC 42B în localitatea Lazuri, Primăriei Silindia, 280.000 de lei, pentru modernizarea DC64 Șilindia-Tauț  şi Primăriei Bata, 190.000 de lei, pentru modernizarea DC Tela-Bulci.

Sintea Mare a primit 140.000 de lei, pentru modernizare DC 131 Țipar, intersecție cu DN 79, DC 131 Țipar I – Țipar II şi DC 130 Sintea Mare. De asemenea, spre Petriş s-a alocat 100.000 de lei, pentru DC 76 Ilteu şi DC 75 Petriș. Primăriei Conop i s-au alocat doar 50.000 de lei, pentru drumul DC 83.

Recomandările redacției