club

Acţiunile vizează şi strângerea de fonduri pentru persoanele nevăzătoare

Un proiect umanitar inedit, consultaţii medicale şi alte acţiuni – toate vizând persoanele nevăzătoare – vor fi organizate de Clubul Lions „Arad 2007“.

In perioada 15 – 17 octombrie 2014, între orele 11:00 – 17:00, Club Lions „Arad 2007” va amplasa în Piaţa Avram Iancu din Arad un container, amenajat adecvat, în interiorul căruia vizitatorii vor putea experimenta ce înseamnă să fi lipsit de unul din cele mai importante simţuri – văzul. Intrarea şi vizitarea containerului este liberă, evenimentul având genericul „Experimentează câteva clipe din viaţa unui nevăzător”, prin intermediul căruia se va marca Ziua Bastonului Alb.

Lions Club Internaţional are ca și cauza definitorie ajutorarea și susținerea persoanelor nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere. De aproape 100 de ani, membrii Lions Club International contribuie la acţiuni ce sprijină menţinerea sănătăţii ochilor, îmbunătăţirea vederii, sau prevenirea orbirii pentru sute de milioane de oameni din toata lumea. Lions a fost implicat în actiuni de screening oftalmologic pentru 15 milioane de copii şi în construirea de spitale de oftalmologie.

Miercuri, 15 octombrie 2014, între orele 10:00 – 17:00, în curtea Primăriei Livada, judetul Arad va fi o acţiune mobilă a clinicii oftalmologice mobile Lions, oferind consultatii oftolmologice gratuite şi in limita stocului disponibil şi ochelari de vedere în mod gratuit.

Miercuri, 15 octombrie 2014, începand cu ora 19:00, la Centrul de Afaceri Maris Arad va avea loc evenimentul „Cina – Dialog în intuneric”, fiind vorba despre o cina în întuneric, prin intermediul căreia Club Lions „Arad 2007” doreşte să atragă atenţia asupra importanţei îngrijirii sănătăţii ochilor.

Intrarea se va face pe baza de invitaţie, costul fiind de 50 de lei de persoană, reprezentând contravaloarea meniului. Donaţiile care se vor face cu ocazia acestui eveniment vor ajunge la Asociaţia Nevăzătorilor Arad, asociaţie care a mai avut sprijinul Club Lions „Arad 2007” şi ci alte ocazii.

Recomandările redacției