Universitatea Aurel Vlaicu, prin Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială, a organizat luni o întâlnire cu opt instituţii care au atribuţii şi activităţi directe sau conexe în domeniile sociologie, asistenţă socială şi resurse umane. Întâlnirea a fost parte a proiectului „Servicii de pregătire, documentare şi acces pentru studenţi în programe de licenţă şi de masterat în sociologie şi asistenţă socială” (SocioPlus), proiect derulat în parteneriat cu Universitatea din Oradea şi finanţat din fonduri europene. „Proiectul are în vedere îmbunătăţirea programelor de studiu pentru studenţi şi creşterea relevanţei curriculei pentru piaţa muncii, creştere fundamentată pe baza analizării nevoilor la nivelul potenţialilor angajatori. Proiectul îşi propune să identifice necesităţile regionale şi naţionale de pe piaţa muncii pentru specializările Asistenţă Socială şi Sociologie la nivel de licenţă şi de masterat”, a spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedinta Consiliului Academic al UAV.

În acelaşi sens, prof. univ. dr. Ramona Lile, rector al UAV, a vorbit despre ţinta pe termen lung a proiectului. „Dat fiind că proiectul este derulat de universităţi din Arad şi Bihor, aşteptăm ca minimum 20 de actori relevanţi pe piaţa muncii din cele două judeţe, atât din mediul privat cât şi din cel public, să se constituie într-o reţea SocioPlus.”, a spus prof. univ. dr. Ramona Lile.

Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ a vorbit şi despre participarea sa la cel de-al doilea forum al Asociaţiei Universităţilor Europene, desfăşurat în Italia între 8 şi 11 octombrie. „236 de reprezentanţi ai universităţilor europene au discutat despre finanţarea învăţământului superior european şi despre problematica fuzionării universităţilor. În direcţia finanţărilor, toate universităţile afirmă că sunt subfinanţate. Soluţia vehiculată tot mai insistent este cea a corelării programelor universitare necesităţile agenţilor economici. În privinţa fuzionărilor, se respinge tot mai hotărât absorbţia, dar se insistă pe fuzionarea programelor de cercetare, ceea ce presupune colaborarea într-un proiect cu tot ce are mai performant o universitate”, a spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

 

Recomandările redacției