bovine piei
Nu mai puţin de 60 de tone de piei de bovine, 12.950 de lei, 9.600 de lire sterline, 4.850 de dolari, 1.600 de euro și mai multe telefoane mobile au fost descoperite de polițiști, în urma celor 38 de percheziții efectuate ieri la sediile unor societăți comerciale, precum și la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
De asemenea, şapte persoane, bănuite de săvârșirea acestor infracțiuni, au fost reținute.
“În urma perchezițiilor efectuate, la data 14 octombrie a.c., polițiștii specializați în investigarea fraudelor au ridicat 60 de tone de piei de bovine, valută şi lei, dar și mai multe telefoane mobile, susceptibile a proveni din săvârșirea unor infracțiuni. De asemenea, au fost ridicate mai multe documente de evidență contabilă, unități de calcul și ștampile, aparținând unor societăți comerciale, altele decât cele în cauză. Totodată, au fost conduse la audieri 30 de persoane bănuite în cauză, dintre care, în urma probatoriului administrat, şapte au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventive”, preciza Poliţia Română.
Reamintim că ieri, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., polițiștii specializați în investigarea fraudelor, polițiști criminaliști, de investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, ordine publică și luptători de acțiuni speciale au efectuat 38 de percheziții în municipiului Bucureşti şi în 8 judeţe, printer care şi Aradul.

Recomandările redacției