Vin ploile şi frigul

Sunt prevăzute ploi pentru această perioadă, pentru judeţul Arad. De asemenea, toamna se va instala mai hotărât, astfel că temperaturile vor fi tot mai scăzute. Începând din data de 16 octombrie şi până pe 19 octombrie, vremea se va răci treptat, astfel că maximele diurne vor ajunge apropiate de normalul datei şi vor avea media de 17 grade. Ulterior, se estimează mici oscilaţii, în jurul mediei de 18 grade. Minimele nocturne vor fi mai ridicate până pe 18 octombrie, cu o medie de 11-13 grade, apoi, pe fondul unor nopţi răcoroase, vor coborî spre 7 grade, valoare ce se va menţine practic constantă până în 26 octombrie. Va ploua în intervalele 15 -18 octombrie (vor fi cantități importante de apă acumulată) şi 21-22 octombrie.

 

Cercetaţi pentru infracţiuni rutiere

Poliţiştii au depistat în trafic, două persoane care au săvârşit infracţiuni rutiere. Astfel, un bărbat în vârstă de 27 ani, a fost depistat conducând pe o stradă din localitatea Pecica, un autoturism marca Opel, fără a poseda permis de conducere, iar la ieşirea din localitatea Şiclău, a fost depistat un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Grăniceri, care a condus un autoturism marca Audi A4, a cărei autorizație de circulație s-a constatat că este expirată.

Pe numele celor doi bărbaţi, poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

 

Vitezomani amendaţi

Oamenii legii au efectuat mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 260 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 68.200 de lei. Dintre acestea, 160 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

Recomandările redacției