rulotaLocuiesc într-o mini-rulotă, de mai bine de un an, în condiţii greu de imaginat, fără curent şi fără apă, iar frigul îi sperie de moarte. Sunt doi, tată şi fiu. Copilul merge la şcoală, în clasa a VI-a, iar bărbatul munceşte din greu, chiar dacă este bolnav, pentru a cîştiga o pîine, din care să trăiască.

Omul speră ca pînă la îngheţ, să reuşească să îşi ridice o construcţie, în care să poată aprinde măcar focul, pentru a putea supravieţui.

„Aş vrea cumva, să ne încălzim iarna. Amândoi dormim în rulota, un pat mai micuţ, asta e, totuşi, nu e ca afară.” Momentan, însă, copilul şi tatăl lui stau mai mult afară, deoarece înăuntru, în rulotă, de-abia încap.

Povestea celor doi membrii ai familiei Recheşan se derulează dramatic, într-o zonă de la periferia comunei Vladimirescu.

Băiatul are 12 ani, iar tatăl lui se apropie de 50. Omul se străduieşte din răsputeri să muncească şi să cîştige bani pentru a-şi creşte copilul, însă este şi grav bolnav.

„Ce pot să fac, că viaţa nu mi-o pot lua, iar pe copil nu îl las. Muncesc cu ziua, la de toate, munca de hămăleala. Sunt şi bolnav, cu hernie, fac cum pot, 3 operaţii am”, a spus bărbatul.

Conştient de situaţia în care se află, Alin încearcă să răzbată în această lume crudă. Băiatul a fost abandonat de mamă, care a plecat în lumea largă, iar acum se străduieşte să se descurce cum poate. Zilnic, el merge la şcoală şi face sport, pregătindu-se la echipa de fotbal din localitate.

„Mă trezesc, dorm acolo, îmi iau orarul şi îmi pun caietele, mă îmbrac şi merg la scoală”, a spus copilul.

Localnicii încearcă să-i ajute în orice fel. „Îi cunosc de ceva vreme, e trist, e de apreciat devotamentul tatălui faţă de copil, de faptul că îl iubeşte. A fost într-o zi la mine, să mă ajute şi i-am pus ceva de mâncare, în farfurie şi mi-a spus că preferă să nu mănânce şi să i-o ducă copilului. Asta cred că spune tot despre grija faţă de copilul lui. E şi mamă şi tată pentru copil”.

Locul unde oamenii vor să construiască o locuinţă provizorie este un teren al primăriei. Edilul i-a transmis că îi va permite să îşi ridice un acoperiş provizoriu, pentru a putea trece iarna cu bine.

„În mod sigur îl tolerăm, a fost prins în legea 416, la venitul minim garantat, noi l-am mai ajutat, copilului i-am dat rechizite, haine, am mai primit din străinătate. Sperăm să se ajute şi ei”, a declarat primarul comunei Vladimirescu, Ioan Crişan.

Familia Recheşan ar putea fi sprijinită cu materiale de construcţii de cîţiva oameni din comună. Această soluţie ar fi, însă, una provizorie, deoarece atît băiatul, cît şi tatăl lui, ar avea nevoie de apă, curent sau gaz, utilităţi necesare pentru ca un om să poată trăi decent, în secolul XXI.

Cristian Cotuna

  • Cristian spune:

    Un caz incredibil de iubire parinteasca.Ar fi de preferat ca majoritatea parintilor sa gandeasca si sa actioneze astfel!Inadmisibil , vedem la tv cum in cumplita baiatei electrorala, se discuta despre fraude sute de miliione de euro iar alte persone, in sec XXI nu au acces la apa!!!Stigator lacer!Sunt dispus sa acord un sprijin acestei familii,as prefera ca gestul meu sa fie un mic bulgare de zapada care sa se rostogoleasca spre localnicii cu potential si inima buna ai judeului Arad

  • Razvan spune:

    Acel copil sta foarte foarte aproape de mine si imi este foarte bun prieten este foarte muncitor foarte ascultator si constincios!! si fam noastra i-a ajutat!!Sper sa ii ajutati si voi!!

  • Daniel spune:

    Din discutia cu tatal copilului am aflta ca sufera si de o hernie destul de accentuata;fara sa tina cont de problemele medicale munceste zilnic, ridicand greutati constient de problemele care pot sa apara.Citez `daca ma protejez sa nu ridic greu, cine ma mai cheama la lucru?`Copilul este foarte istet, constient de probleme ajuta si el cum poate-prinde pasari pe care apoi inceasca sa le vanda;foarte important tatal nu-si exploateaza copilul punand-ul sa munceasca cu ziua, este un copil ingrijit si crescut ca si de o femeie.
    Am ajutat cu putin, putin care va conta daca ne vom uni mai multe persoane.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției