descinderiUpdate 2

Update
Cei nouă inculpaţi vor fi prezentaţi la ora 19,15, în faţa unui judecător din cadrul Tribunalului Arad, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, aceştia fiind acuzaţi de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată.

Procurorii DIICOT au considerat că dintre cele 54 de persoane aduse cu mandat urmare a descinderilor care au avut loc duminică pentru destructurarea reţelei de contrabandă cu ţigări, în cazul a nouă persoane se impune cercetarea acestora în stare de reţinere, pentru 24 de ore. Suspecţii, printre care şi poliţista pecicană Diana Vârtaci, urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare pentru 29 de zile.
„În urma audierilor, procurorii DIICOT – BT Arad au dispus, în cazul persoanelor cercetate pentru contrabandă cu ţigări, reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Sorin Ștefan Andra – lider al grupării, Daniel Emil Șirianu, Diana Eniko Vârtaci – agent de poliție, Iuliana Rozalia Pap, Gheorghe Laurian Roman, Ileana Szilaghi, Ioan Bamfil, Mircea Ciortea și Gheorghe Achim. Cei nouă inculpați reținuți sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată”,precizau procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.).
Din probele administrate în cauză rezultă că, în perioada 2013 – 2014, 54 de persoane s-au constituit într-un grup infracțional organizat specializat în contrabanda calificată cu țigări de proveniență ucraineană, rusească și albaneză. În urma perchezițiilor au fost depistate și ridicate 20 de baxuri de țigări, 12.785 de euro și 155.332 de lei.
Operațiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Update: În cursul nopţii de duminică, procurorii DIICOT au considerat că, dintre cele 54 de persoane aduse cu mandat, în cazul a nouă persoane se impune cercetarea acestora în stare de reţinere, pentru 24 de ore. Astăzi, cei nouă suspecţi, printre care şi poliţista pecicană Diana Vârtaci, vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare pentru 29 de zile.

Angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad şi de la SCCO Arad, BCCO Timişoara şi Oradea, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism (DIICOT) au efectuat, în dimineaţa zilei de duminică, 61 de percheziţii în Arad, Timiş şi Bihor, pentru anihilarea unui grup de crimă organizată specializat în contrabandă cu ţigări.
Din primele informaţii vorbim de percheziţii în imobile sau depozite improvizate unde se găsesc ţigări de contrabandă aduse în mod ilegal din ţări precum Rusia, Albania sau Ucraina.
Cel puţin 50 dintre aceste percheziţii s-au desfăşurat în Arad, fiind puse în executare 54 de mandate de aducere.
Se zvoneşte că, pe lângă zecile de persoane implicate s-ar afla şi o poliţistă din Pecica, (D.V., de 30 de ani), venită prin transfer la IPJ Arad de la Poliţia de Frontieră.
Surse din cadrul Poliţiei Române precizează că, până la această oră, au fost descoperite aproximativ 200.000 de țigarete, adică 10.000 de cartușe.
Acţiunea a beneficiat de sprijin de specialitate a DIPI – Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Recomandările redacției