sebisAdrian Abrudean susținea că derby-ul de clasament cu Becicherecul Mic sosește la momentul oportun pentru echipa sa, dar realitatea a fost alta. Sebișenii nu au prins o zi prea bună, au făcut – poate – cel mai slab meci al sta­giunii, dar asta și pe fondul unei evoluții consistente ale timișenilor, care-și justifică pretențille de promovare.
„Băieții cu pizza” și-au manifestat intențiile ofensive încă din start. După numai 5 minute, Silaghi a centrat de pe stânga, iar Steop a trimis cu capul în transversală, cu Miron țintuit pe linia porții. Fiindcă nu și-au putut etala obișnuitul joc combinativ de la mijloc în sus, sebișenii au apelat la numeroase mingi lungi pe Ionuț Radu, care – însă – era prea izolat între fundașii adverși. De abia în minutul 27, Sulea a fost găsit în careu, dar șutul său din unghi s-a dus mult pe lângă poartă. Și, dacă gazdele nu au putut fi periculoase, au avut grijă vizitatorii să îi dea emoții propriului portar. A făcut-o Miheț, care a trimis în propria transversală, talonat fiind Ionuț Radu. Bier a fost și el imprecis cu capul, pentru ca în minutul 33, timișenii să avertizeze asupra periculozității la fazele fixe cu un „cap” al lui Telescu ce s-a dus pe lângă colțul scurt. De partea cealaltă, I. Radu a fost foarte aproape să-l surprindă pe Filip cu șut cu efect de la 25 de metri lateral dreapta. Meciul se ducea către o remiză albă la pauză, dar defensiva gazdelor a clacat la o fază simplă. Negruț a executat un corner de pe dreapta, iar Zurbagiu a reluat cu capul de pe colțul scurt în cros în plasa laterală: 0-1 (min. 44).
Deși a avut 15 minute la dispoziție pentru a-și trezi elevii, Adi Abrudean nu a reușit mare lucru, iar prima ocazie a reprizei secunde a aparținut tot Becicherecului. Silaghi a scăpat singur în careu, dar lobul său din 15 metri s-a dus peste poartă. În replică, Bozian l-a încercat pe Filip cu un șut de la distanță, dar exact pe mijlocul porții. Me­ritul timișenilor a fost că nu s-au retras în defensivă, au stat sus în teren, iar în minutul 67 au trecut pe lângă 0-2. Zurbagiu a tras de la 35 de metri, Silaghi a deviat norocos balonul din mij­locul careului, însă puțin pe lângă colțul lung. Cum atacurile Naționalului nu au avut claritate, se părea că derby-ul se va încheia cu succesul vizitatorilor, însă, în minutul 89, a căzut golul egalizator. Proaspăt intrat pe gazon, Călin a pasat de pe stânga la 20 de metri, de unde I. Radu a preluat balonul și l-a trimis din voleu la vinclu, pe colțul scurt: 1-1. Sebișul a fost echipa pozitivă în minutele de prelungire, însă nu a avut forța să găsească golul unui succes  totuși  nemeritat după aspectul confruntării.
Formații: Sebiș: Miron – Tătar (min. 84 – Toader), Bier, Mardare, Neacșu – Lazea, Tothăzan (min. 76 – Balint) – Roman (min. 65 – Călin), Bozian (min. 72 – Țîrlea), Sulea– I. Radu. Becicherecu Mic: Filip – Miheț, Telescu, Toma, Negruț – Costea (min. 90 – Mancaș), Zurbagiu, Luță, Z. Radu – Steop (min.
84 – Heckso), Silaghi (min. 77 – Hodiș).
Arbitri: Dănuț Maghiar – Ionuț Sava, Ștefan Lar (toți din Baia Mare).
Cartonașe galbene: Roman, Mardare, Tătar / Miheț

Recomandările redacției