stratila4Vulturii lui Petruescu au venit cu alte gânduri la Arad decât cele așteptate. Antrenorul Lugojului și-a dispus echipa într-un 4-2-3-1 mobil și ideea că oaspeții vor băga autobaza a dispărut rapid. Avertisment sonor rapid: Radosav a scăpat în careul arădean, a trimis plasat, lângă bară, dar îl împinsese pe Filaret în prealabil (8). Lugojenii se îmbrățișau, centrarul Vasile Rodina își nota golul, dar într-un final l-a reperat pe asistentul Danciu, al cărui fanion era ridicat imediat după ce Filaret a căzut.
UTA a realizat că nu e de glumă și s-a orientat spre careul lui Iordache. Tizul marelui portar al României din anii 70-80 a scăpat de șutul din unghi al lui Voicu (14), apoi a reținut execuția lui Hlistei de la 20 de metri (23). Arădenii s-au apropiat și mai tare, Hlistei a finalizat la o palmă de bară o combinație iute în care mai intraseră Ousmane și Rus (25), Strătilă a marcat un gol turcesc (26), iar reflexul lui Iordache – a scos din vinclu șutul la colțul scurt al lui Hlistei (32) – au anunțat un gol iminent.
Al doilea corner consecutiv pentru UTA a fost executat de Strătilă, Botiș și Hlistei au tras succesiv în blocaje, dar Ousmane și-a regăsit zâmbetul pierdut după ce a percutat în 7 metri și a înțepat mingea către plasă, 1-0 (33).
Lugojul a căutat răspunsul dar nu        l-a găsit. În schimb, Ousmane a câștigat un duel aerian la mijloc, l-a lansat pe Rus, acesta a reușit o deviere superbă ce l-a pus în cursă pe Hlistei, al cărui șut a fost scos cu piciorul de pe linia porții de Iordache (41)!
La revenire, vizitatorii au fost iar periculoși, cu Stoichescu în prim-plan – tehnicul fotbalist al Vulturilor a prins o execuție bună din unghi ce l-a întrebu­ințat serios pe Bodea (49), după care
i-a așezat mingea pe 6 metri lui Radosav, dar întâlnirea a fost ratată cu câțiva milimetri (52). Trupa lui Roli Nagy și-a revenit și a replicat exact când trebuia: Ousmane l-a deschis perfect pe Strătilă cu o pasă diagonală de la 35 de metri dreapta, mijlocașul a ajuns în colțul careului mic, a driblat un fundaș și portarul, apoi împinge balonul în poartă cu o execuție fină pentru 2-0 (59) Vioara întâi a cântat tot pentru tabăra alb-roșie, avea să fie 3-0 după un gol la care au contribuit nou-intrații Bulza și Leucuța, ultimul i-a oferit mingea lui Voicu și fostul căpitan al Argeșului a înscris în stilul lui Dan Petrescu în meciul cu SUA de la Mondialul american din 1994 (77).
Putea fi și mai mare diferența, Nădăban l-a deschis pe Ousmane în careu, africanul a fost busculat și s-a dictat lovitură de pedeapsă! Nădăban a luat mingea, însă execuția a fost slabă, așa că Iordache a prins (80).
UTA savurează a patra victorie a sezonului, mai urcă un loc în C4, iar gândurile se îndreaptă de-acum către Motru.
UTA: Bodea – Voicu, Botiș, Filaret, Suslak – Strătilă (71 Leucuța), Varga, Chindriș, Hlistei (65 Nădăban) – Rus (65 Bulza), Ousmane (82 Vlad).
Lugoj: Iordache – Mînecan (75 Semenea), Vlădia, Miculescu, Buliga – Ivașcu (61 Agoston), Vânătu – Stoichescu, Radosav , C. Marta (81 Ardelean) – Magdaș (81 Dobra).

Recomandările redacției