biro„N-am fost niciodată internat în spital și nici în cantonamente nu prea îmi plăcea”, spune fostul fundaș dreapta al Bătrânei Doamne, negociind cu el titlul acestui articol.
„Dar acum nu am ce face… Într-o zi stând pe scaun acasă am sim­țit dintr-odată că mi se răcește brațul stâng și de la cot în jos a început să mă doară destul de tare. Cum
n-am mai fost niciodată în vreun spital nici nu am știut cui să mă adresez. Cu chiu cu vai m-au lămurit ai mei să vin la medic și aici am dat peste domnul doctor Mircea Alexa. Am avut mare noroc, medicul primar chirurug cu specialitatea chiurgie vasculară, Mir­cea Alexa, este un om deosebit. Nu pot eu să evaluez capacitatea dânsului privind specialitatea, dar ca om este excepțional. Știe să vorbească cu oamenii… să-i liniș­tească. Vă dați seama ce speriat am fost eu, care nu am avut de a face cu medicii niciodată…”, a continuat Gabi fără ca eu să pot scoate vreo vorbă până atunci.
Când să-l mai întreb și eu ceva, îl ia doctorul Zeno Moldovan la povești. Jumătate de oră fără întrerupere, amândoi au făcut o retrospectivă în timp a istoriei UTA-ei și un „inventar” al celor care au mai rămas în viață.
„Are noroc că nu fumează și nu bea”… îmi șoptește Zeno Moldovan, „în general la sportivi, inima devine mai mare și cu pereții mai groși, iar spre bătrânețe creează probleme de acest fel”, a mai punctat același doctor arădean.
Ne luăm rămas bun de la Gabi și după multe rugăminți, acesta ia loc pe patul lui cu toate că suntem siguri că după ce ieșim, iar se va ridica și se va plimba fără stare pe la paturile celorlalți.
Ioan Hamza

Recomandările redacției