travel channelProiectul Wild Carpathia, prin care televiziunea internaţională Travel Channel a promovat masiv şi intens România ca spaţiu turistic, va continua în prima parte a anului următor cu şase episoade dintr-un nou film documentar, intitulat Food and wine adventures: Romania. Seria de şase filme a câte 30 de minute fiecare va promova exclusiv gastro­nomia românească şi vinurile locale.
Dacă Wild Carpathia a promovat imaginea României prin interme­diul unor mari şi ilustre persona­lităţi, prinţul Charles de Walles şi Ivan Patzaichin fiind reprezentativi în această direcţie, Food and wine adventures: Romania se apropie de omul obişnuit, muncitor, ospitalier şi „bun ca pâinea caldă”. „În această serie încercăm să facem cu­noscuţi oamenii din spatele cor­tinei. Am încercat pe cât posibil să căutam lucrurile ascunse şi oamenii de zi cu zi”, susţine Eoin O’Shea, producătorul seriei.
Pentru noua serie documentară s-au făcut filmări în Delta Dunării şi în zonele Baia Mare, Braşov, Bucu­reşti, Cluj și Arad.
Documentarele vor fi prezentate la Travel Channel de Jenny Powell, vedetă de televiziune din Marea Britanie, şi de Olivier Magny, francez din Paris şi expert în oenologie, cei doi participând activ şi la filmări. În timpul petrecut în România, Jenny şi Olivier au fost impresionaţi de Delta Dunării, ambii admiţând că este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-au vizitat până acum.
Şi Aradul a fost o zonă impresionantă pentru echipa de filmare, Olivier Magny participând la  o vâ­nătoare de mistreţi în codri, iar Jenny Powell vizitând o gospodărie a unor apicultori pasionaţi.

Recomandările redacției