retinutiProcurorii DIICOT au considerat că dintre cele 54 de persoane aduse cu mandat urmare a descinderilor care au avut loc duminică pentru destructurarea reţelei de contrabandă cu ţigări, în cazul a nouă persoane se impune cer­cetarea acestora în stare de reţinere, pentru 24 de ore. Suspecţii, printre care şi poliţista pecicană Diana Vârtaci, au fost prezentaţi, ieri seara, instanţei cu propunere de arestare pentru 29 de zile. Decizia judecătorilor nu a fost făcută publică până la închiderea ediţiei.
„În urma audierilor, procu­rorii DIICOT – BT Arad au dispus, în cazul persoanelor cercetate pentru contrabandă cu ţigări, reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Sorin Ștefan Andra – lider al grupării, Daniel Emil Șirianu, Diana Eniko Vârtaci – agent de poliție, Iuliana Rozalia Pap, Gheorghe Laurian Roman, Ileana Szilaghi, Ioan Bamfil, Mircea Ciortea și Gheorghe Achim. Cei nouă inculpați reținuți sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată”, precizau pro­curorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.).
Din probele administrate în cauză rezultă că, în perioada 2013 – 2014, 54 de persoane s-au constituit într-un grup infracțional organizat specializat în contrabanda calificată cu țigări de proveniență ucraineană, rusească și albaneză. În urma perchezițiilor au fost depistate și ridicate 20 de baxuri de țigări, 12.785 de euro și 155.332 de lei.
Operațiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Recomandările redacției