cruceaCrucea Roşie anunţă arădenii că se pot forma gratuit. În perioada 7 octombrie 2014 – 16 ianuarie 2015 se derulează cursul de baby-sitter organizat de către Societatea Naţională de Cruce Roşie din România în cadrul proiectului strategic “Pro – Sănătate – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă”.

În cadrul proiectului derulat pe bani europeni, arădenii pot face cursuri de îngrijitor de vârstnici şi de baby sitter. Cursurile se desfăşoară pe perioada mai multor luni, iar la finalul acestora, cursanţii primesc un atestat pentru cursul urmat.

Trebuie spus că, în proiect nu sunt eligibili angajaţii din domeniul medico-social care care au un nivel de calificare superior nivelului 1 de calificare, angajaţii care au pregătire superioară şi nici persoanele fizice autorizate care desfasoară activităţi economice în mod independent, intreprinderi familiale şi individuale. De menţionat că nu se plătesc nici cheltuielile de transport în interesul cursului.

Recomandările redacției