Pravoslavnicii ruşi din orice izbă serveau ceaiul zilnic din celebrele samovare de alamă. Cât or fi fost ei, mujicii de needucaţi, cu două-trei clase făcute în vreun centru de gubernie, cât or fi fost ei de săraci, tot aveau acasă un samovar, care pufăia ca o locomitivă pe Transsiberian.

Barbugiul Victor Piţurcă, după ce a târât Naţionala României prin glodul ruşinii a plecat la arabi; acolo unde şi cămila şi cămilul (soţul cămilei), privesc la meciuri sub soarele Ra, al prinţilor arabi. E exact ce-a vrut fostul jucător al Viitorului Scorniceşti, echipa Ceauşeştilor. Acum poate juca ceea ce ştie el mai bine: barbut şi păcănele, că are bani. A condus ca antrenor Naţionala României în peste 90 de meciuri, din care a pierdut jumătate. Cea mai ruşinoasă înfrângere este egalul cu Ungaria, ţară care este bătută la ora actuală de orice echipă de cartier care se respectă, în afară de echipa făcută de Piţurcă. Dar, gata cu el. Ducă-se pe pustii, înghiţi-l-ar saharele pentru răul făcut!

România are vecini cu care se învecinează. Până acum n-are nici-un vecin cu care nu se învecinează. În Nordul României există ţara numită Ucraina. Ea are munţi, dealuri, văi şi câmpii. Ucraina este o ţară frumoasă şi bogată. Este atât de frumoasă şi atât de bogată încât celovecul Vladimir Putin s-a îndrăgostit de ea. S-a îndrăgostit de Ucraina în limba rusă. Ucraina deţine o populaţie de 45 de milioane de locuitori harnici, pricepuţi. Dar şi Rusia lui Volodea Putin este frumoasă şi bogată. Şi are 145 de milioane de cetăţeni harnici, pricepuţi şi-ncă belicoşi. Iar Putin vrea s-o facă mai bogată pe Mama Rusie cu nişte munţi, dealuri şi câmpii, adică mai bogată c-o Ucraină. În acest sens Putin şi-a turnat un ceai din samovarul burdihănos, a băut o vodcă Stalinskaia şi brusc s-a gândit să-i ajute pe ucraineni să devină şi mai frumoşi, şi mai bogaţi. S-au pus pe treabă, s-au căţărat peste graniţele Ucrainei şi-acum o ajută cu sâla să devină bogată şi frumosă. Şi ca să fie frumoasă, Volodea Putin s-a pus să bombardeze tot ce-i urât de prin oraşele Ucrainei: fabrici, uzine, blocuri de locuit, străzi, stadioane…

În tot acest timp, Mircea Lucescu antrena echipa de fotbal Şahtior Doneţk din Ucraina. De când a intrat Vladimir Putin în Ucraina, bombardând case, clădiri, stadioane, străzi etc., antrenorul Mircea Lucescu şi echipa lui, Şahtior Doneţk, fuge din calea prăpădului, nerenunţând la lupta din campionat. Meciurile de acasă nu le ţine în distrusul oraş Doneţk, ci în Lvov. Atât el cât şi jucătorii s-au mutat în Kiev, acolo unde se şi antrenează, pentru securitatea lor. Cu toate aceste greutăţi, marele antrenor Mircea Lucescu a obţinut în cei zece ani de când antrenează echipa Şahtior Doneţk tot ce se poate: Campionatul, Cupa şi Supercupa Ucrainei, Cupa UEFA… Ce-şi mai poate dori un antrenor?

Ieri, Mircea Lucescu a acceptat să antreneze Naţionala României. Pe Mircea Lucescu nu l-a lămurit să vină la Naţională Răzvan Burleanu, nici Răzvan Lucescu. Eu cred că pe Mircea Lucescu l-a lămurit să accepte să antreneze Naţionala României, Volodea Putin. Acesta a avut argumente puternice: bombe, împuşcături, mine, acte teroriste, oameni hăituiţi…

Spasiva Volodea Putin! Datorită ţie a venit acasă Mircea Lucescu!

Pentru aceasta, te-aş invita, Volodea, la un samovar cu ceai. Dar mă tem că nu vii singur… şi nu mai pleci… Sunt păţit cu tine, Volodea!

Recomandările redacției