aerobicGimnastica aerobică de la CS Urania şi CSUAV este în top. Rezultatele spun asta. Cel mai recent exemplu ar fi cele 6 medalii cucerite de sportivii antrenoarelor Ramona Haidu şi Alexandra Cicirean la „naţionalele” de la Constanţa. Însă puţini ştiu cât de greu se formează performerii, mai ales că în orașul nostru condiţiile de pregătire nu sunt grozave.
„În ciuda neajunsurilor, vrem să scoatem în evidenţă valorile noastre la nivel de gimnastică aerobică. Există rezultate, performeri, ba chiar pot spune că se lucrează la nivel de înaltă performanţă. Cu toate acestea, nu avem un podium specific, iar spaţiul de antrenament este insuficient. Suntem singurii din România care avem asemenea condiţii. Avem noroc că sportivii de la lot se antrenează la Bucureşti. Dar, cu toate astea, încercăm să arătăm că Vestul ţării nu e cu nimic mai prejos decât alţii. Avem spe­ranţe că ne vom ridica din ce în ce mai sus ca performanţe. La ora actuală gimnastica aerobică arădea­nă este în top atât pe plan naţional cât şi internaţional. Avem doar sportivi de valoare”, consideră Ramona Haidu, antrenoarea CS Universitatea Aurel Vlaicu Arad.
Haidu a lăsat-o în locul său la Urania pe fosta sa elevă, tânără antre­noare acum, Alexandra Cicirean.
„În ultima perioadă ne mândrim cu 10 medalii cucerite la Buda­pesta, plus cele 5 medalii câştigate de juniorii noştri la Campionatul Naţional. Mai suntem în plină desfăşurare a unei selecţii, pentru copii cu vârste între 4 şi 7 ani. Îi aşteptăm să vină să facă mişcare, să se disciplineze şi să devină campioni. E puțin dureros că suntem prea puţin cunoscuţi în Arad. Copiii merg în alte locuri, şi se pierd, sau vin la noi mai târziu cu lipsuri mari”, a spus şi Cicirean.
Iată efectiv și rezultatele obținute de sportivii arădeni în weekend la Constanța:
Juniori III loc 2 la proba de pereche mixtă: Larisa Cuzmanov Larisa şi Denis Sârca
loc III la proba de grup: Alexandra Aconi, Melinda Timotity, Larisa Barna, Larisa Cuzmanov şi Denis Sârca.
Juniori II loc 1 trio: Alexandra Perpelici, Diana Iacob, Dacina Neciu,
loc 2 individual feminin: Francesca Morar
loc 3 grup:  Vivienne Adjudeanu, Debisa Maxinan, Anna Meszar, Barbara Huber şi Zsofia Meszar.
De asemenea, la individual feminin Alexandra Perpelici a ocupat locul 5 şi Zsofia Meszar locul 8. La rio, Barbara Huber, Anna Meszar si Zsofia Meszar au ocupat locul 4. Nu în ultimul rând, la seniori, Gabriel Bocser (CSUAV Arad) a devenit vicecampion naţional.
Practic copiii şi juniorii Uraniei, în momentul în care ajung la seniorat, trec la CSUAV, acolo unde, la loc de cinste stau Marius Petruse (campion mondial în 2014), Cristian Iordan şi Gabriel Bocşe, componenţi de lot naţional. Cei interesaţi de a începe acest sport frumos pot participa la antrenamentele din fiecare zi de marţi şi joi, începând cu ora 17, în sala de la Hotel Continental.

Recomandările redacției